Πανελλήνιες 2018: Με πάνω από 19.000 μόρια ο Γιάννης Καρμίρης κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/07/2018 - 21:05 | Author: Newsroom Ipaidia

: Έχοντας συγκεντρώσει περισσότερα από 19.000 μόρια, ο Γιάννης Καρμίρης κάνει πλέον το όνειρό του πραγματικότητα. Η επίδοση αυτή του ανοίγει διάπλατα την πόρτα της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών απ' όπου ευελπιστεί στη συνέχεια να ακολουθήσει τα βήματα της εισαγγελέως μητέρας του και να γίνει και ο ίδιος εισαγγελέας.

Ο 18χρονος Γιάννης, που φέτος αποφοίτησε από το 3ο ΓΕΛ Υμηττού, βαθμολογήθηκε με 20 Λατινικά, 19,5 Αρχαία, 18,7 Ιστορία και 17,6 Έκθεση. «Το μυστικό, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι η μεθοδική μελέτη όλα τα χρόνια και η εντατικοποίηση τα δυο τελευταία. Εννοείται ότι και τα δυο τελευταία χρόνια δεν στερήθηκα την παρέα των φίλων μου» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για του λόγου το αληθές, ο Γιάννης ήταν ο σημαιοφόρος της τάξης του από το Δημοτικό έως το Λύκειο, ενώ κάθε χρόνο βραβευόταν με τα αριστεία προόδου. Αυτή η μεθοδικότητα, αποτέλεσμα της αρχής ότι «η επιτυχία χτίζεται σιγά-σιγά», τον προφύλαξε από το άγχος: «Επειδή θεωρώ ότι ήμουν καλά προετοιμασμένος, το άγχος μου είχε μειωθεί, όσο βέβαια μπορεί να μειωθεί σε τέτοιες περιπτώσεις» αναφέρει.

Ο Γιάννης αφιερώνει την επιτυχία του στην οικογένειά του, τους καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Υμηττού και τους καθηγητές του φροντιστηρίου του. Τι θα άλλαζε όμως στο σύστημα των εξετάσεων; «Το σύστημα των είναι αξιοκρατικό, απλώς θα πρότεινα η αξιολόγηση των μαθητών να γίνεται σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ώστε οι εξεταστές να μπορούν με μεγαλύτερη χρονική άνεση να αξιολογούν τους υποψήφιους». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • ideascentral

   europalso

  Enter your email address: