Πανελλήνιες 2017: Στη Βουλή η μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/03/2017 - 15:59 | Author: Newsroom Ipaidia

Στη Βουλή θα συζητηθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2017- 2018, και κυρίως σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στην οποία αναφέρει ότι η κυβέρνηση υπονομεύει την αξιοκρατία κατά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση .
Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις γονέων αφού, ενώ συνολικά θα εισαχθούν 69.490 έναντι 69.985 ( -495), τα κεντρικά ιδρύματαχάνουν 1.065 θέσεις.
Επίσης, υπήρξε μείωση, κατά 220 θέσεις, στις επτά περιζήτητες ιατρικές σχολές. Οι επικρίσεις αναφέρουν ότι το υπουργείο ψαλίδισε τις θέσεις των κεντρικών και αύξησε αυτές των περιφερειακών ιδρυμάτων, ώστε μετά τις μετεγγραφές (προς τα κεντρικά) να προκύψει ισορροπία.
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Παιδείας, η απόφαση έλαβε υπόψη τις προτάσεις των ΑΕΙ, τις ανάγκες της χώρας ως προς τους παραγωγικούς κλάδους, αλλά και την κατανομή των υποψηφίων στις  ανά επιστημονικό προσανατολισμό. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso