Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ – Θεοδωρικάκος: Κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/07/2019 - 12:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΕΕΤΑΑ : Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών είναι κατά πολύ αυξημένος κατά 27.313 παιδιά . Σε 155.000 παιδιά θα δοθούν φέτος voucher για την ένταξή τους στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020».

Αυτό ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά τη σύσκεψη με τη γενική γραμματέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, και τον διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, και Δημήτριο Καλογερόπουλο, αντίστοιχα.

Ο πρώτος μιλώντας στο Open TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος καλοκαίρι» ξεκαθάρισε ότι μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα, λόγω έλλειψης δομών και κάποια παιδιά να χρειαστεί να φιλοξενηθούν από παιδικούς σταθμούς όμορων δήμων απ' αυτούς που διαμένουν, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι από του χρόνου δεν θα υπάρχει καμία έλλειψη, καθώς θα μπουν κι άλλοι σταθμοί στο πρόγραμμα. Ακόμη, αναφέρθηκε στην αλλαγή της απλής αναλογικής για να αποφευχθεί το… αλαλούμ σε Δήμους και Περιφέρειες, αναφέρθηκε στην μεταφορά του ΕΝΦΙΑ στους Δήμους, ενώ μίλησε και για την «ωρολογιακή βόμβα» των σκουπιδιών.

«Αυτό που έχουμε κάνει αυτές τις μέρες, σε συνεργασία με Εργασίας και την ΕΕΤΑΑ είναι 155.000 παιδιά να φιλοξενηθούν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μπορεί η οικογένεια να πάει στον παιδικό σταθμό και να φιλοξενηθεί εκεί το παιδί της. Στηρίζουμε τις νέες οικογένειες. Το ΥΠΕΣ δίνει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ παραπάνω γι αυτό το σκοπό. Ίσως κάποια παιδιά θα πρέπει να κάνουν προσπάθεια για να δουν σε ποιον παιδικό σταθμό θα πάνε γιατί υπάρχουν ελλείψεις.

Eetaa.gr: Βγήκαν τα τελικά αποτελέσματα ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019

EETAA -Αποτελέσματα Παιδικών Σταθμών ΕΣΠΑ 2019: Στατιστικά στοιχεία – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ: Voucher σε 155.000 παιδιά  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: