Παιδικοί Σταθμοί: 2,2 εκατ. ευρώ για ευπαθείς οικογένειες από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/09/2019 - 12:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ διέθεσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα, προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις σε για παιδιά οικογενειών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Η χρηματοδότηση της Περιφέρειας αφορά συγκεκριμένα σε θέσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς, σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες των δήμων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το τρέχον σχολικό έτος 2019-2020.

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019 2020: Η πρόσκληση για τα voucher σε 3.500 παιδιά -Δικαιούχοι και κριτήρια

Με αυτόν τον τρόπο, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης στηρίζει έμπρακτα οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δίνοντας στους γονείς και στους κηδεμόνες των παιδιών που θα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς τη δυνατότητα να συνεχίζουν να εργάζονται ή να αναζητούν εργασία.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, επισκέφθηκε τον 4ο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό Κομοτηνής, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, όπου ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των δομών αυτών από τον δήμαρχο Κομοτηναίων Γιάννη Γκαράνη και τη διευθύντρια του σταθμού Ρωξάνη Ζαργιάνη.  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso