Ο ενεργός πολίτης στο επίκεντρο της φετινής Βουλής των Εφήβων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/03/2017 - 18:26 | Author: Newsroom Ipaidia

Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών άρχισε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου

Στον ρόλο του ενεργού πολίτη εστιάζεται, την τρέχουσα σχολική χρονιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων, που στόχο έχει να λάβει τη μορφή μιας ανοιχτής πλατφόρμας προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών, ανταλλαγής εμπειριών συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις, μέσα και έξω από το σχολείο, και να κατατεθούν νέες ιδέες.

Ευχή και ελπίδα των διοργανωτών του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα βιώματα των «εφήβων βουλευτών» να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά και να ενθαρρύνουν τους μαθητές να εκφράζονται, να συμμετέχουν και να παρεμβαίνουν στα κοινά.

Η Βουλή των Εφήβων είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση σε συνεργασία με τα υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η διαδικασία συμμετοχής των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ στις δραστηριότητες για την ανάδειξη των «εφήβων βουλευτών» της ΚΒ΄ Συνόδου του προγράμματος άρχισε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν, να δημιουργήσουν μέσα από ειδικά σχεδιασμένες διαδικτυακές εφαρμογές. Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» που θα αναδειχθούν από τη διαδικασία αυτή, θα λάβουν μέρος στις εργασίες της ΚΒ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στην Αθήνα (6-10 Ιουλίου 2017).

Οι μαθητές και το ευρύ κοινό μπορούν να ενημερωθούν στο http://foundation.parliament.gr Επίσης, αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος έχουν περιληφθεί στον διαδικτυακό τόπο www.efivoi.gr.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: