Νίκη Κεραμέως: Πώς θα προσελκύουμε αντί να διώχνουμε φοιτητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2019 - 15:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Την θέση ότι «αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση θα κρατάει τη σημαία, κι όχι αυτός που κληρώνεται» επανέλαβε η υπουργός Παιδείας προσθέτοντας ότι «για εμάς έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιβράβευση της προσπάθειας όλη τη ζωή του κάποιος να προσπαθεί να γίνεται καλύτερος να ξεπερνά τον εαυτό του. Είναι μήνυμα στη νέα γενιά»

Στόχος μας να γίνει η χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης – Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα προγράμματα όπως το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα για φοιτητές εκτός ΕΕ ώστε «αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε»

Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενη γενικά στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας, «στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

«Παρουσιάσαμε το πρώτο στην ιστορία αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε πανεπιστήμιο της χώρα μας για φοιτητές εκτός ΕΕ. Ο φοιτητής θα έρθει στη χώρα μας, θα πληρώσει δίδακτρα, και το πανεπιστήμιο θα έχει επιπλέον έσοδα. Θα περάσουμε ρύθμιση που θα καταρτίζει πιο εύκολα τέτοια προγράμματα και κάνουν τη χώρα μας περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης. Αντί να διώχνουμε φοιτητές να προσελκύουμε» πρόσθεσε η κυρία Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισήμανε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει, μετά από ενδελεχή διάλογο με όλα τα κόμματα, νέα πλαίσια για την πρωτοβάθμια, τη δευτεροβάθμια, την τριτοβάθμια και την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών θεματικών στο σχολείο.

«Πρέπει να πάρεις την παιδεία ένα βήμα παραπέρα πρέπει να η παιδεία προσφέρει και ήπιες δεξιότητες, ψηφιακές δεξιότητες, να προετοιμάσει τα παιδιά για να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες στην κοινωνία όπως πχ ότι "σέβομαι το περιβάλλον, τον συνάνθρωπό μου"» πρόσθεσε η υπουργός Παιδεία .

Νίκη Κεραμέως: Διορθώνουμε ζημιές της προηγούμενης κυβέρνησης • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020

  • ideascentral

   europalso