Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο: Το μήνυμα του πρωθυπουργού στους μαθητές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/05/2020 - 15:54 | Author: Newsroom Ipaidia

Οι μαθητές της Γ Λυκείου έχουν ήδη επιστρέψει στα από τις 11.05.2020 και απομένει να δούμε τι θα αποφασισθεί για τα Δημοτικά την 1η Ιουνίου 2020. Το μήνυμα του Πρωθυπουργού για το άνοιγμα των σχολείων.

«Αύριο πολλοί μαθητές επιστρέφουν στο . Με κανόνες, με προσοχή και γνωρίζοντας πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους. Μένουμε ασφαλείς και στο σχολείο!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύει βίντεο για την επιστροφή των μαθητών της Α’ και Β’ Λυκείου και του Γυμνασίου στο σχολείο, με συμβουλές και οδηγίες προς τους μαθητές για να μείνουν ασφαλείς και στο σχολείο.

 

Το «ποδαρικό» στα σχολεία, μετά την άρση της αναστολής της λειτουργίας τους στις 11 Μαρτίου, έκαναν την περασμένη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι μαθητές της Γ' λυκείου και από το υπουργείο εκφράζεται ικανοποίηση για την προσέλευση των μαθητών αλλά και για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Για τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγείων είναι ακόμη αβέβαιο εάν θα επιστρέψουν στις αίθουσες την 1η Ιουνίου, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα προκύψουν αυτές τις ημέρες. Από το υπουργείο έχει ξεκαθαριστεί, πάντως, ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν ξανά «μόνο αν υπάρχει η βεβαιότητα ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά». Για τα Ειδικά Σχολεία έχει παραταθεί η αναστολή λειτουργίας και δεν προβλέπεται να ανοίξουν μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Οι νέοι κανόνες λειτουργίας των σχολικών μονάδων

Αποστάσεις ασφαλείας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς 1,5 μέτρο και χωρισμός τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό.
Αντισηπτικά – φυσικός εξαερισμός – καθαρισμός 2 φορές την ημέρα
Διαφορετικά διαλείμματα
Απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων
Προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς μαθητών σε παράλληλη στήριξη ή τους Σχολικούς Νοσηλευτές (ΕΒΠ) ή το ΕΒΠ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας
Μη διενέργεια προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων
Ζωντανή μετάδοση μαθήματος εξ αποστάσεως, για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο
Δεν θα πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές και περίπατοι μέχρι το τέλος του έτους.
Δεν θα προσμετρώνται απουσίες σε μαθητές που έχουν ειδικό λόγο με βάση τη δήλωση γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι.
Εκτός από τα γνωστά μέτρα προστασίας, της τήρησης αποστάσεων, του σχολαστικού καθαρισμού και της προαιρετικής χρήσης μάσκας, οι μαθητές θα πρέπει να φροντίσουν τα βιβλία τους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν και την ερχόμενη σχολική χρονιά.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: