Λειτουργία Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Βριλησσίων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2015 - 00:09 | Author: Newsroom Ipaidia

Λειτουργία Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εθελοντισμού, στο πλαίσιο της διασφάλισης του δικαιώματος των δημοτών για υψηλού επιπέδου επιμόρφωση, ξεκινά και φέτος τη λειτουργία του «Ελεύθερου Πανεπιστημίου» στην πόλη μας.

Τα μαθήματα – διαλέξεις του Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Βριλησσίων, για την περίοδο 2015 -2016, αρχίζουν την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου με την 1η Θεματική: Iστορία

Θέμα:

‘Γράμματα χωρίς παραλήπτη’ – Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ που βασίζεται στο βιβλίο «Το χρονικό των Δέκα Ημερών» της Αγάπης Μολυβιάτη – Βενέζη για την προσπάθεια ενός Τούρκου αξιωματικού να σώσει τον αδερφό της, το λογοτέχνη Ηλία Βενέζη, από τα τάγματα θανάτου το 1922.

Παρουσίαση – Ομιλία:

Ειρήνη Σαρίογλου (Ερευνήτρια – Ιστορικός, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πόλης και συν-ιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.)

Το πρόγραμμα, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει προτάσεις φορέων της πόλης μας, σε μια πιλοτική προσπάθεια του δήμου για το άνοιγμα του θεσμού στην τοπική κοινωνία. και περιέχει τις εξής θεματικές ενότητες:

Ελληνική Γλώσσα
Ιστορία
Κινηματογράφος: Η έβδομη τέχνη
Υγεία
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων
Φιλοσοφία
Ψυχολογία

Οι εισηγητές των θεματικών αυτών ενοτήτων είναι επιστήμονες και ειδικοί με αξιόλογη δράση και έργο.

Τα μαθήματα – διαλέξεις γίνονται στην ελληνική γλώσσα, κάθε Τετάρτη και ώρα 18.00 – 20.00, στην αίθουσα Ν. Εγγονόπουλος, στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην πάρκο ΤΥΠΕΤ).

Μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής περιόδου απονέμεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης Μαθημάτων σε όσους έχουν παρακολουθήσει τα 2/3 των διαλέξεων.

Loading...
  • thessalias

    ideascentral

    europalso