Ξεκινά το σχέδιο του ΕΑΠ για την εκπαίδευση προσφύγων

Ξεκινά το σχέδιο του ΕΑΠ για την εκπαίδευση προσφύγων

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ΕΑΠ ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με στόχο τη διερεύνηση και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Έπειτα από ένα διάστημα εντατικής προετοιμασίας έχει καταρτιστεί λεπτομερές σχέδιο δράσεων που εκτείνεται σε τρεις άξονες (έρευνα, γλωσσική ένταξη, ενδυνάμωση & ευαισθητοποίηση) και περιλαμβάνει ποικίλες παρεμβάσεις με στόχο τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ένταξη και προσαρμογή των προσφύγων.

Σε αυτή την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε τη συνδρομή όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με κατάθεση ιδεών, απόψεων, σχολίων, κειμένων κοκ στην ψηφιακή εφαρμογή του ΕΑΠ «Think Tank» που πρόκειται να λειτουργήσει από το φθινόπωρο και καθ’ όλη τη φάση της έρευνας και συλλογής δεδομένων. Κατά περίπτωση θα επιδιώξουμε και τη συνεργασία των μεταπτυχιακών μας φοιτητών με εκπόνηση σχετικών διπλωματικών εργασιών το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (σχετική πρόσκληση θα βγει τον Σεπτέμβριο μετά από συνεργασία με τις κοσμητείες του Πανεπιστημίου).

Μπορείτε να βρείτε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου στην ιστοσελίδα http://www.press-eap.net/.

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !