: Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών του σχολείου, είναι η πολλοστή φορά που ο καθηγητής τους αρνήθηκε να φορέσει τη του.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega και τις καταγγελίες των μαθητών αλλά και των κηδεμόνων τους, το σημερινό επεισόδιο δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος, με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, αρνείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά του κορoνοϊού.

Ο συγκεκριμένος καθηγητής Φυσικής, φέρεται να έχει στείλει προσωπικά σε μαθητή του email, υπό το πρίσμα των… συνομωσιολόγων που παρουσιάζονται κατά καιρούς.

«Το που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε ατομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας. Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε.

Μάλιστα, στο mail αυτό φαίνεται, ότι τα σημεία τα οποία ο δάσκαλος κρίνει ότι είναι σημαντικά και ο μαθητής οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή, είναι τονισμένα με διαφορετικό χρώμα.

Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό».

Και λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημείωση ότι: «Η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια)», με το συμπέρασμα ότι: «Δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

Πρόκειται για ένα mail που εστάλη, σύμφωνα με τους μαθητές, ως ενημερωτικό και φυσικά, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γονείς αλλά και παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τόσο η λυκειάρχης του σχολείου, ο σύλλογος γονέων αλλά και ο δήμος είναι ενήμεροι για τη στάση του καθηγητή και διαβεβαιώνουν ότι έχουν πράξει ως οφείλουν.

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ