«Κοινό μέτωπο εκπαιδευτικών και γονιών για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/07/2020 - 13:30 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ και ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ! ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ στην ΚΤΥΠ (Φαβιέρου 30, Αθήνα) ΔΕΥΤΕΡΑ 13/7 στις 9.30 π.μ.!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Η εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με όρους υποβάθμισης των Νηπιαγωγείων αλλά και των Δημοτικών φαίνεται πως είναι κοινός τόπος και στους τρεις Δήμους του Συλλόγου μας. Στον Βύρωνα η Δημοτική Αρχή θα εφαρμόσει τη Δίχρονη είτε σε ακατάλληλες αίθουσες Δημοτικών, παλιών παιδικών σταθμών και χολ Νηπιαγωγείων είτε κλείνοντας υποστηρικτικές δομές τους (βιβλιοθήκες, αίθουσες εκδηλώσεων…) είτε ακόμα σε παλιά και νέα κοντέινερ! Στην Καισαριανή προσθέτοντας 6 κοντέινερ και υποβαθμίζοντας έτσι τα Νηπιαγωγεία! Στο Παγκράτι (Αθήνα) αναζητούνται (τώρα;) αίθουσες προς ενοικίαση και επειδή λείπουν πολλές (πάνω από 100) μαζί τους αναζητάται και η Δίχρονη! Πανηγυρίζουν που παιδιά 4 και 5 ετών θα στοιβαχτούν σε 25αρια τμήματα, γιατί έτσι γλιτώνουν τμήματα, αίθουσες, εκπαιδευτικούς! Η παιδαγωγική διαδικασία, η ασφάλεια και η υγιεινή μαθητών και εκπαιδευτικών πάνε περίπατο, γιατί αντιμετωπίζονται σαν «κόστος» και «αναγκαίο κακό» από τις Δημοτικές Αρχές, που κατά τα άλλα δε διστάζουν να υπερφολογήσουν τους δημότες με δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη! Αποδεικνύονται έτσι, μαζί με τα στελέχη εκπαίδευσης (π.χ. Δ/ντής Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθήνας), τα καλύτερα μακριά χέρια των αντιλαϊκών κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που φέρουν φυσικά την πρώτη ευθύνη για τους όρους εφαρμογής της Δίχρονης.

Ο Σύλλογός μας δε θα αποδεχτεί σε καμία περίπτωση την υλοποίηση των αντιεκπαιδευτικών προτάσεών τους! Συνεχίζουμε να παλεύουμε για Δίχρονη Προσχολική Αγωγή με όρους αναβάθμισης, που να πληροί τις σύγχρονες ανάγκες των προνηπίων και νηπίων! Γι’ αυτό συμμετέχουμε και καλούμε στην Κινητοποίηση στην ΚΤΥΠ (Φαβιέρου 30, Αθήνα, μετρό Μεταξουργείο), που κάλεσε ο Σύλλογος Γονέων Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών Καισαριανής και στηρίζει και η Ένωση Γονέων Καισαριανής, τη Δευτέρα 13/7/2020 και ώρα 9.30 π.μ. διεκδικώντας σύγχρονες κτηριακές υποδομές και ταυτόχρονα την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για την ανέγερση σχολικών κτηρίων, που θα εξασφαλίζουν την αυτοτελή λειτουργία της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής σε όλους τους Δήμους της περιοχής μας! • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: