Κοινό Δελτίο Τύπου Βατικανού και Πατριαρχείου Μόσχας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔07/02/2016 - 20:55 | Author: Newsroom Ipaidia
ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ
To Πατριαρχείο Μόσχας και η Αγία Έδρα με χαρά ανακοινώνουν ότι με χάρη του Θεού η Αυτού Αγιότης Κύριλλος, Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, και η Αυτού Αγιότης Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθούν στις 12 Φεβρουαρίου ε.ε.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα, όπου ο Πατριάρχης θα βρεθεί με επίσημη επίσκεψη και θα είναι η ενδιάμεση στάση για τον Πάπα στο ταξίδι του για το Μεξικό. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει μια προσωπική συνομιλία στο Διεθνή Αερολιμένα Χοσέ Μαρτί Αβάνας και θα κλείσει με την υπογραφή ενός κοινού ανακοινωθέντος.
Η συνάντηση των Προκαθημένων της Ρωσικής Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας η οποία ετοιμαζόταν από πολύ καιρό, θα είναι πρώτη στην ιστορία και σηματοδοτεί ένα σπουδαίο στάδιο στις σχέσεις μεταξύ των δύο Εκκλησιών. Το Πατριαρχείο Μόσχας και η Αγία Έδρα επιθυμούν το γεγονός αυτό να δώσει μήνυμα ελπίδας σε όλους τους ανθρώπους καλής θελήσεως και προτρέπουν όλους του χριστιανούς να προσεύχονται θερμώς, ώστε με ευλογία του Θεού η επικείμενη συνάντηση να φέρει καλούς καρπούς.
Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso