Κεραμέως: Η ΝΔ δίνει προτεραιότητα στην προσχολική αγωγή

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2019 - 21:11 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στο πρόγραμμα και τις προτάσεις της στον τομέα της αναφέρθηκε η αρμόδια τομεάρχης και βουλευτής του κόμματος, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε στη Λάρισα, με αφορμή την περιοδεία της στη θεσσαλική πόλη.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως «η ΝΔ δίνει προτεραιότητα στην », τονίζοντας ότι έρευνες έχουν δείξει «πως οι αλλαγές που συντελούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο τα χρόνια από μηδέν έως έξι, είναι πολλαπλάσιες αυτών που συντελούνται τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με το σχέδιο της ΝΔ για τις μεταρρυθμίσεις στο δημοτικό σχολείο, επισήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει έμφαση στις ήπιες δεξιότητες και στις ψηφιακές δεξιότητες, που σχετίζονται με την κριτική σκέψη, την ομαδική δουλειά, αλλά και τη συνεργατικότητα.

«Η πραγματική πρόκληση της εποχής μας δεν είναι η πρόσβαση στη γνώση, αλλά το φιλτράρισμα της γνώσης. Είναι να ξεχωρίζεις τη χρήσιμη από την άχρηστη πληροφορία, τη σωστή από την λάθος πληροφορία. Αυτό δεν το κάνεις με αποστήθιση, αλλά με κριτική σκέψη», υπογράμμισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επίσης, ένας ακόμη λόγος είναι πως όταν κάνεις εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορείς να σκέφτεσαι με τους όρους του έτους 2019, αλλά να σκέφτεσαι με βάση το έτος 2035. Διότι τα παιδιά που είναι σήμερα στην Α' δημοτικού, θα βγουν στην αγορά εργασίας το νωρίτερο το 2035 και τα επαγγέλματα που υπάρχουν σήμερα κατά 60% δεν θα υπάρχουν τότε».

Αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, είπε πως «θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση για όλους, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα και η οποία θα συνδέεται με ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη».

Ακόμη, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην τεχνολογική εκπαίδευση, σχολιάζοντας πως «η τεχνολογική εκπαίδευση μπορεί να αποδειχθεί κλειδί στη μεγάλη αναντιστοιχία που υπάρχει σήμερα μεταξύ εκπαίδευσης και των αναγκών στην αγορά εργασίας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral