Κεραμέως: Επιστρέφουν στις τάξεις οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2019 - 17:25 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Η στις προγραμματικές της δηλώσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είπε πως κεντρική επιδίωξη είναι να απελευθερωθεί το σχολείο από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του υπουργείου Παιδείας, και να επιδειχθεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.

«Δίνουμε μεγαλύτερη ελευθερία στους εκπαιδευτικούς όσον αφορά τη διδασκαλία στην τάξη. Επενδύουμε περισσότερο στους εκπαιδευτικούς, σημαίνει ότι τους προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου να επιτελούν απρόσκοπτα το έργο τους», τόνισε.

Στην ίδια βάση ανακοίνωσε τη μείωση των εκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις, αλλά και την 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Κεραμέως: Η αριστεία δεν είναι ρετσινιά, είναι στάση ζωής

Για τη μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η κ. Κεραμέως είπε πως στοχεύει σε ακαδημαϊκά Ιδρύματα πραγματικά αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αξιολογούμενα, ανταγωνιστικά, εξωστρεφή, σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας. «Επιστρέφουμε τα σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν, δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό, καταργώντας το κακώς εννοούμενο άσυλο. Οι δημόσιες αρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου», σημείωσε για το άσυλο.

Στην ίδια βάση ανακοίνωσε πως αναβαθμίζεται η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π) και εισάγονται διαδικασίες αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα. Για την κρατική χρηματοδότηση προς τα ανώτατα ιδρύματα είπε πως θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια όπως το κόστος σπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, μέγεθος και γεωγραφική διασπορά του ιδρύματος αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

«Ο Ακαδημαϊκός Χάρτης της χώρας θα προκύπτει από την αξιολόγηση της Α.ΔΙ.Π και στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, ώστε να μην επαναληφθεί το καταστροφικό φαινόμενο ίδρυσης νέων τμημάτων και συγχωνεύσεων τμημάτων για την εξυπηρέτηση καθαρά ψηφοθηρικών σχεδιασμών και μικροπολιτικών συμφερόντων», τόνισε με νόημα.

Ζαχαράκη: Θεσμοθετείται «Δάσκαλος ή Καθηγητής Εμπιστοσύνης»

Κεραμέως: Αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια

Κεραμέως: Τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν τις βάσεις εισαγωγής  • ideascentral

    europalso