Θετική εξέλιξη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών ολόκληρης της Κρήτης η σύσταση νέου, πρόσθετου εξεταστικού κέντρου στο Ρέθυμνο για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα,αναφέρει ο βουλευτής Ρεθύμνου και υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

«Η σύσταση του νέου εξεταστικού κέντρου έρχεται έπειτα από την αναγνώριση της ιδιαιτερότητας των φετινών συνθηκών από τη μεριά του υπουργείου Παιδείας, καθώς και από τις επισημάνσεις δεκάδων γονέων πως ενδεχόμενη μετακίνηση εκτός της Περιφέρειας Κρήτης ελλοχεύει υγειονομικούς κινδύνους και περαιτέρω επιβάρυνση των μαθητών και των οικογενειών τους» αναφέρει ο κ. Κεφαλογιάννης και προσθέτει πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, «ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα σημαντικό αίτημα της κοινωνίας της Κρήτης, προσφέροντας ουσιαστική λύση στους μαθητές που μέχρι πρότινος καλούνταν να μεταβούν στην Αθήνα».

«Η επιλογή του Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, αποτελεί μια ουσιαστική λύση προς τους μαθητές όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων» ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών.