Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε από τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών σχετικά με τα αιτήματα για την περίοδο της διαθεσιμότητας. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ

Πραγματοποιήθηκαν οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν από ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ και συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας στις 18/3/2019 στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών. Για μια ακόμη φορά, παρόλο που οι κινητοποιήσεις ήταν γνωστές, στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της κυβέρνησης έλαμψαν δια της απουσίας τους οι αντίστοιχοι υφυπουργοί και υπουργοί, απαξιώνοντας τους εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται.

Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ και συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο του γραφείου της Υφυπουργού Παιδείας κ. Τζούφη, και τον Θ. Κοτσιφάκη (πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ), σύμβουλο της Υφυπουργού. Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή και αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ. Τσακαλώτου.

Στις συναντήσεις οι εκπρόσωποι των δύο Υπουργείων είπαν ότι διάκεινται θετικά στις διεκδικήσεις του κλάδου, την επιστροφή της παρακράτησης του 25% του μισθού τους και την προσμέτρησή του στις συντάξιμες αποδοχές, δηλαδή για μια ακόμη φορά έκφρασαν τη συμπάθειά τους!

Οι εκπρόσωποι του γραφείου της κ. Τζούφη δεν δεσμεύτηκαν στο βασικό αίτημα του κλάδου που αφορά τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας και είναι το Υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει το νόμο 4722/2017 με αντίστοιχη απόφαση, όπως έγινε στο Υπουργείο Υγείας, και όπως γίνεται τώρα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Επιδιώκοντας να διαμορφώνεται η αντίληψη ότι το ζήτημα διευθετείται, δήλωσαν ότι έχουν απευθυνθεί στο Λογιστήριο του Κράτους από το οποίο ζητούν γνωμοδότηση για την εφαρμογή του νόμου 4722/2017 και πρότειναν ως πίεση οι συνάδελφοι να κάνουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Πρωτάκουστο! Το Υπουργείο προτείνει μορφές πίεσης στους συναδέλφους για να πιέσουν ποιόν άραγε, αυτόν που μας το προτείνει, το Υπουργείο Παιδείας! Γιατί το ίδιο το υπουργείο, που είναι και στη δική του ευθύνη, δεν υπογράφει την απόφαση που ενεργοποιεί το νόμο για να αποδοθούν τα χρήματα στους συναδέλφους, αντί να αναζητά πίεση για να το κάνει και να συνεχίζει να εμπαίζει τον κλάδο!

Ούτε και ο εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Τσακαλώτου δεσμεύτηκε σχετικά με την εφαρμογή του νόμου 4722/2017. Δήλωσε ότι θα μεταφέρει τις διεκδικήσεις και θα ενημερώσει την ΟΛΜΕ για μια νέα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, όπου και θα δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με τα αιτήματα.

Οι συνάδελφοι δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά μόνο στη δύναμη των αγώνων τους. Να μη συναινέσουν στις παραπλανητικές κινήσεις του Υπουργείου και να συνεχίσουν τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.. Η κατάθεση αιτήσεων διεκδίκησης αναδρομικά των χρημάτων της περιόδου της διαθεσιμότητας να γίνει με οργανωμένο και συντεταγμένο τρόπο από όλους μαζί τους συναδέλφους και σε μέρα που οι ίδιοι θα επιλέξουν σε κάθε νομό με παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Την ημέρα που θα δεχτεί την ΟΛΜΕ η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να οργανωθεί πανελλαδική κινητοποίηση και η ΟΛΜΕ να καλύψει τα έξοδα μετακίνησης των συναδέλφων από όλες τις πόλεις.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ