"Για την παράταση του επιμισθίου"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/03/2019 - 10:48 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας επιθυμεί να εκφράσει την ικανοποίησή του σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας για την υποστήριξη της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού.

Στο πλαίσιο αυτό η απόφαση για παράταση του επιμισθίου κατά ένα έτος για τους εκπαιδευτικούς που αποσπώνται στις σχολικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης φανερώνει στην πράξη την πρόθεση της τωρινής ηγεσίας του Υπουργείου για τη στήριξη των σχολείων της ομογένειας, καθώς η συνεχής και αδιάκοπη παραμονή των εκπαιδευτικών στα σχολεία θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους και παράλληλα θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο για την υποβολή νέων αιτήσεων απόσπασης.

Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό ότι πάγια θέση στις διεκδικήσεις της ΕΛΜΕ ΒΡΒ αποτελεί η επαναφορά της χορήγησης του επιμισθίου για πέντε χρόνια, αναγνωρίζοντας ως θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή την τωρινή απόφαση για παράταση του επιμισθίου για ένα έτος.

Ταυτόχρονα, κρίνεται επιθυμητό για λόγους ισονομίας και κοινού αισθήματος δικαίου να υπάρξει πρόβλεψη στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση ως εξής :

Η παράταση της χορήγησης του επιμισθίου να έχει ισχύ για όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν έχουν λάβει επιμίσθιο για τέσσερα χρόνια και υπηρετούν στην παρούσα φάση στα σχολεία, έχοντας στηρίξει την ελληνόγλωσση εκπαίδευση σε δύσκολες περιόδους υποστελέχωσης των σχολικών μονάδων, ανεξάρτητα από το χρόνο απόσπασης στον οποίο βρίσκονται.

Loading...
  • europalso

    ideascentral