«Για την απόφαση της κυβέρνησης να εκκενώσει τις Φοιτητικές Εστίες»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/03/2020 - 13:17 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Την ώρα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. προσπαθεί να ενοχοποιήσει συνολικά την κοινωνία με το δόγμα “αποκλειστικά ατομικής ευθύνης” και δεν αποδέχεται τα αιτήματα και τα μέτρα που προτείνουν οι υγειονομικοί φορείς για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, αλλά αντίθετα ενισχύει τους ιδιωτικούς φορείς, με πρωτοφανείς αποφάσεις της θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των φοιτητών, των οικογενειών τους.

Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Από το «Μένουμε στο Σπίτι» με ταχύτατες διαδικασίες κάποιοι «Διώχνονται από το Σπίτι»! Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τις φοιτητικές εστίες και να μετακινήσει τους φοιτητές στους τόπους καταγωγής τους εν μέσω περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού θέτει εντελώς σε κίνδυνο την υγεία των φοιτητών και των οικογενειών τους, καθώς και τη δημόσια υγεία. Η διαμονή της συντριπτικής πλειονότητας των φοιτητών και των φοιτητριών στις φοιτητικές εστίες δεν είναι ατομική επιλογή αλλά ανάγκη με προφανή κοινωνικά αίτια.
Η κυβέρνηση με την απόφασή της δεν απαντά όμως στα ερωτήματα που προκύπτουν όσον αφορά το πού θα πάνε οι εστιακοί φοιτητές; Πού θα μείνουν; Θα ταξιδέψουν για τις περιοχές μόνιμης κατοικίας τους εν μέσω της έξαρσης του ιού και με σοβαρότατο κίνδυνο τόσο γι’ αυτούς όσο και για τις οικογένειές τους; Πού θα βρουν τα χρήματα να μετακινηθούν και να διαμείνουν εκτός των εστιών;
Δε φτάνει που έχουν καταντήσει την εκπαίδευση προνόμιο για λίγους, δε φτάνει που πολλοί φοιτητές εξαναγκάζονται να εργάζονται για να τα βγάλουν πέρα στις σπουδές τους, δε φτάνει που πληρώνουν για πράγματα που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν απ’ το δημόσιο πανεπιστήμιο, τώρα σπρώχνονται και στην έξοδο των εστιών, την ώρα μάλιστα που γνωρίζουμε ότι οι φοιτητές που διαμένουν σ’ αυτές προέρχονται απ’ τις φτωχότερες οικογένειες.
Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για εκκένωση των εστιών πανελλαδικά, την εκδίωξη ουσιαστικά χιλιάδων φοιτητών από τα σπίτια τους! Όχι μόνο αδιαφορεί για την αδυναμία πολλών από αυτούς να μετακινηθούν, αλλά προκαλεί μια μαζική μετακίνηση με ανυπολόγιστες συνέπειες στους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών και μαζί τους απαιτούμε:
• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για εκκένωση των εστιών.
• Να ληφθεί κάθε απαραίτητο μέτρο για την ασφαλή διαμονή τους εκεί (τακτικές απολυμάνσεις, διάθεση των απαραίτητων υλικών προφύλαξης, κ.ά.)
• Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όπου χρειάζεται.
• Δημόσια Δωρεάν Υγεία για ΟΛΟΥΣ! • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso