Γαβρόγλου: "Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσες πολλές προσλήψεις"!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔24/02/2019 - 12:05 | Author: Newsroom Ipaidia

Κ.Γαβρόγλου: Είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί στην ειδική αγωγή  "Επιμένω ότι είναι μίζερη κριτική ότι δεν κάνουμε πράγματα για την ειδική εκπαίδευση" – "Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσες πολλές προσλήψεις"

"Είμαστε η Κυβέρνηση που έκανε τις περισσότερες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Προχωράμε στην προκήρυξη των πρώτων μόνιμων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή και νομίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και το πλαίσιο μόνο την καταστροφολογία δεν μπορούν να επικαλούνται". Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για την Ειδική Αγωγή.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε:

"Οι νέοι αυτοί θεσμοί έρχονται να αντικαταστήσουν τον παλιό και έρχονται να τον αναβαθμίσουν με μία διεπιστημονική παρουσία ατόμων με διαφορετικές ειδικότητες. Όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε η Κυβέρνηση η οποία έκανε τις περισσότερες προσλήψεις για θέματα ειδικής αγωγής. Οι μισοί αναπληρωτές καθηγητές εκπαιδευτικοί μας είναι στην ειδική αγωγή. Προχωράμε στην προκήρυξη των πρώτων μόνιμων προσλήψεων για την ειδική αγωγή. Και νομίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και αυτό το πλαίσιο μόνο την καταστροφολογία δεν μπορούν να επικαλούνται.

Ως προς το συγκεκριμένο ερώτημά σας, είπατε και εσείς ότι υπάρχουν εννέα καινούργια ΚΕΣΥ. Τα εννέα καινούργια ΚΕΣΥ είναι 30% μία αύξηση από τα υπάρχοντα, όπως ξέρετε. Το ίδιο και ο αριθμός των ειδικών που θα απασχολείται σε αυτά. Υπάρχει μια αύξηση στις οργανικές θέσεις, στις προσλήψεις των ψυχολόγων, τις προσλήψεις όλων των ειδών ειδικευμένου προσωπικού, που είναι μία αύξηση 30%.

Τώρα, είναι όλα ιδανικά; Η απάντηση είναι ότι προφανώς και δεν είναι ιδανικά. Δεν είναι ιδανικά, διότι ξέρετε ότι βρήκαμε μία κατάσταση, όχι υποστελέχωσης -κάτι πιο τραγικό από υποστελέχωση- στις νέες δημοσιονομικές δυνατότητες και κυρίως, μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο προτείνουμε αυτήν την αύξηση πρόσληψης του προσωπικού και δημιουργίας αυτών των νέων Κέντρων. Για δε την πίεση και τον χρόνο παραμονής στον οποίο αναφερθήκατε, πράγματι υπήρχε αυτό στα παλιά, αλλά είναι σε ένα θεσμικό πλαίσιο που το βρήκαμε έτσι και ακριβώς αυτό πάμε να βελτιώσουμε.

Θα έλεγα, λοιπόν, ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί το πολύ θετικό στοιχείο αυτής της νέας κατάστασης και με βάση αυτό, να δούμε κάποιες δυσλειτουργίες που μπορούν να βελτιωθούν."

Στη δευτερολογία του, ο Κώστας Γαβρόγλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

"Επιμένω ότι είναι μίζερη κριτική ότι δεν κάνουμε πράγματα για την ειδική εκπαίδευση. Θα σας παρακαλούσα να δείτε τους αριθμούς. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσες πολλές προσλήψεις, είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Αυτά είναι καλά για την κοινωνία μας. Ας μην το παραβλέπουμε και ας μη θεωρούμε ότι πίσω από όλο αυτό υπάρχει ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Εγώ χαιρετίζω το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, με εμπιστοσύνη πια στους θεσμούς αυτούς που δημιουργούνται και στις τάσεις που διαφαίνονται από την Κυβέρνηση, έχει πια θετική αντιμετώπιση στο πώς αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ένα όχι εύκολο μέλλον. Σε αυτό από την πρώτη στιγμή -δεν είναι θέμα όσο είναι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας- δείξαμε όχι μόνο μία ευαισθησία, αλλά και μία έμπρακτη συμβολή στην επίλυση αυτού του τύπου των προβλημάτων."

Δείτε επίσης τι δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος για τις προσλήψεις

Τζανακόπουλος: Η πρώτη κυβέρνηση που κάνει προσλήψεις μονίμων στην ειδική αγωγή  • ideascentral

    europalso