Φωτίου: Δωρεάν 165.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/07/2018 - 14:37 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην ίδρυση νέων , αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, , μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο».

Χαρακτηριστικά, η κ. Φωτίου ανέφερε: «Φέτος τον Ιανουάριο μαζέψαμε όλους τους Δήμους στο υπουργείο. Τους είπαμε, ότι «δεν πάμε να χτίσουμε καινούργιους», αυτό θέλει 3-4 χρόνια, αλλά σε ακίνητα δικά τους ή φορέων τους, όπου να κάνουν τις μετατροπές που επιβάλλει ο κανονισμός λειτουργίας. Χρειαζόμαστε και μπορούμε να επιδοτήσουμε 400 για 10.000 θέσεις επιπλέον, τους είπαμε και εξηγήσαμε όλη τη διαδικασία, την τρέξαμε και σήμερα έχουμε 150 Δήμους που το έκαναν ήδη και προχωρούν. Δώσαμε άλλη μία παράταση, ώστε να μπουν και οι Δήμοι που δεν μπήκαν. Έχουμε ελπίδες ότι θα καλύψουμε τον αριθμό των 400 νέων βρεφονηπιακών φέτος».

Η ίδια τόνισε ότι «είναι μία πρόβα τζενεράλε για τους 1.800 που πρέπει να ιδρύσουμε του χρόνου, το 2019-2020 ο στόχος μας είναι 165.000 να είναι δωρεάν στους βρεφονηπιακούς , αυτή είναι η μόνη απάντηση για τις πολιτικές του παιδιού και το δημογραφικό».

Η ίδια σημείωσε, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι «δεν έχουμε βρεφονηπιακούς σταθμούς» και πρόσθεσε ότι αυτά που λέει ο Μητσοτάκης «μόλις βγω θα βάλω όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς», βρίσκονται στη σφαίρα όχι της ουτοπίας, αλλά της μεγάλης ψευτιάς. Δεν είναι δυνατόν να μην ξέρει ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχουμε βρεφονηπιακούς να βάλουμε τα παιδιά…»».

Loading...
  • europalso   ideascentral