Ένωση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας: 2ο σεμινάριο 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/11/2018 - 18:20 | Author: Newsroom Ipaidia

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ –  Πραγματοποίηση του 2ου σεμιναρίου του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019 της Ένωσης Διευθυντών

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το 2ο σεμινάριο του 5ου Επιμορφωτικού Κύκλου 2018-2019 της Ένωσης Διευθυντών, με θέμα:

«Διαφοροποιημένη Διδασκαλία: προκλήσεις και αλήθειες»,

την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου.

Εισηγήτρια ήταν κ. Αναστασία Χατζηγιαννακού, Λέκτορας της Ενιαίας Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

 

Στο σεμινάριο τονίστηκε, μεταξύ άλλων, πως:

·Βασικός στόχος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας, είναι να οδηγήσει τους μαθητές μιας τάξης στην υλοποίηση κοινών διδακτικών στόχων μέσα από διαφορετικό ρυθμό μάθησης και διαδικασία.

·Την απάντηση λοιπόν για τη διαχείριση τάξεων με παιδιά με προκλήσεις, έρχεται να δώσει η διαφοροποιημένη διδασκαλία όπου θεωρείται η πλέον κατάλληλη διδακτική προσέγγιση προκειμένου τα σχολικά συστήματα να ανταποκριθούν στις διάφορες ικανότητες, στυλ μάθησης, ενδιαφέροντα και ανάγκες του μαθητικού δυναμικού.

 

·Μέσω των εναλλακτικών διδακτικών μεθόδων της δίνεται η δυνατότητα εξομάλυνσης των όποιων διαφορών μεταξύ των μαθητών και η διδακτική διαδικασία παύει να είναι προσαρμοσμένη στο επίπεδο του μέσου μαθητή και να απευθύνεται αποκλειστικά σε κάθε μαθητή.

Μετά την εξαιρετική εισήγηση της κ. Χατζηγιαννακού ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμος προβληματισμός.  • Η Παιδεία στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: