Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό "CEO Challenge 2019"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/03/2019 - 20:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στον παγκόσμιο διαγωνισμό "CEO Challenge 2019" που διοργάνωσε η P&G συμμετείχαν εννέα Έλληνες φοιτητές. Η νικήτρια ομάδα, αποτελούμενη από έναν Έλληνα, ένα Σέρβο και μια Ρουμάνα φοιτήτρια, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή με το επιχειρησιακό της πλάνο και να κερδίσει μία θέση για τον πανευρωπαϊκό τελικό στην Κωνσταντινούπολη, στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το CEO Challenge για 4η χρονιά έφερε κοντά 21 φοιτήτριες και φοιτητές από 6 χώρες της Ευρώπης, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και τη Μολδαβία, οι οποίοι με την καθοδήγηση των στελεχών της P&G, αντιμετώπισαν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις.

Οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν λύσεις για την ανάπτυξη μίας επιχειρηματικής στρατηγικής για ένα από τα brand της P&G, βασιζόμενες σε πραγματικά στοιχεία. Οργανωμένοι σε ομάδες από διαφορετικές χώρες, ανέλαβαν τη θέση των Chief Executive Officers, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, αναπτύσσοντας ικανότητες και δεξιότητες απαραίτητες σε ένα δυναμικό περιβάλλον. Σε όλη τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες είχαν δίπλα τους τα στελέχη της P&G τα οποία σε ρόλο μεντόρων καθοδηγούσαν τους φοιτητές με τις γνώσεις και τις συμβουλές τους.

Το CEO Challenge της P&G είναι ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα, διαμορφωμένο με γνώμονα την ενδυνάμωση των νέων με σύγχρονες δεξιότητες και εργαλεία ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εταιριών σε παγκόσμιο επίπεδο. Από τότε που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια, στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συνολικά 130 μαθητές από διαφορετικές χώρες έχουν βιώσει την εμπειρία του CEO Challenge και πολλοί από αυτούς εργάζονται τώρα με την P&G.

Σημειώνεται ότι το CEO Challenge εντάσσεται στην πολύχρονη πρωτοβουλία της P&G να υποστηρίζει με τον πιο έμπρακτο τρόπο την ανάπτυξη των νέων μέσα από διαδραστικές ημερίδες στις οποίες δίνεται πρόσβαση στα πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης της P&G, συμμετοχή της εταιρίας σε εκπαιδευτικά και ενημερωτικά σεμινάρια Πανεπιστημίων και άλλων σχετικών φορέων και διοργάνωση εκδηλώσεων για την επιλογή και κάλυψη θέσεων εργασίας.

Loading...
  • europalso

    ideascentral