Εκπαιδευτικοί: «Στις 7 Νοέμβρη απέχουμε από τις e-κάλπες παρωδία». Με ανακοίνωση τους τα μέλη της Ενωτικής Αριστεράς ΠΥΣΔΕ ανατολικής Αττικής, κάνουν γνωστό πώς θα απέχουν από τις τις 7ης Νοεμβρίου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επιχείρηση της κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Παιδείας για την επιβολή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στα Υ/Σ έχει απονομιμοποιηθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΟΛΜΕ,ΔΟΕ) και τα πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία καταγγέλλουν τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του Υπουργείου Παιδείας, αρνούνται να ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές, καλούν σε αποχή από τις τηλε-εκλογές παρωδία.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις σε ΚΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΠΥΣΔΕ έχουν αποσύρει τα ψηφοδέλτια τους. Οι ελάχιστοι μεμονωμένοι τάχα ανεξάρτητοι που δηλώνουν παρόντες να προστρέξουν την κυβέρνηση στη φαρσοκωμωδία που
στήνει δίνουν γη και ύδωρ προσδοκώντας επιβράβευση με μια “θεσούλα” στη διοίκηση και στη
νομή της εξουσίας.

Δε θα διστάσουν την επόμενη μέρα να στηρίξουν όλη την αντιεκπαιδευτική, αντεργατική και αντιδημοκρατική ατζέντα του Υπουργείου  Παιδείας σε βάρος των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου. Τους γυρνάμε την πλάτη!!!

Απέχουμε από την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τα Υ/Σ:

1. Απέναντι στην καθολική αντίδραση και το ισχυρό πλήγμα που δέχεται το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού και επιδιώκει εκλογές βίας και νοθείας.

Ενώ οι συνδικαλιστικές δυνάμεις απέσυραν τα ψηφοδέλτια τους, η κυβέρνηση με πρωτοφανή μεθόδευση και χωρίς νομική βάση επιδιώκει να μας επιβάλλει με το ζόρι ως υποψήφιους, αρνούμενη προς το παρόν να προχωρήσει σε ανάκληση υποψηφιοτήτων!!!

Με μια απαράδεκτη, για κάθε εκλογική διαδικασία, Υπουργική Απόφαση πέρα και έξω από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο, νομιμοποιεί για πρώτη φορά την ύπαρξη διμελών εφορευτικών επιτροπών και παίρνει πάνω της όλες τις αρμοδιότητες για την διεξαγωγή των εκλογών!

Η πολιτική ηγεσία σε καθεστώς πανικού προσπαθεί να περισώσει με κάθε τρόπο την επιβολή των «ηλεκτρονικών εκλογών». Ο στόχος της είναι να υποτάξει το εκπαιδευτικό κίνημα και τα εκπαιδευτικά σωματεία που όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και τους αγώνες τους έχουν βάλει εμπόδια στην απρόσκοπτη
προώθηση της αντιδραστικής αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης κυβερνήσεων, Ε.Ε,ΟΟΣΑ,ΣΕΒ.

Για την κυβέρνηση οι ηλεκτρονικές εκλογές της 7ης Νοέμβρη αποτελούν πρόκριμα για το αντεργατικό
και αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο Βρούτση που φέρνουν τις επόμενες μέρες στη Βουλή.

2.Με την πανδημία σε ανεξέλεγκτη έξαρση, το Υπουργείο παιδείας αδιαφορεί παντελώς για την αγωνία του εκπαιδευτικού κόσμου, αφήνοντάς τον απροστάτευτο μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία ενώ αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας για ασφαλούς λειτουργία τους.

Όχι μόνο δεν προχώρησε σε μείωση του αριθμού μαθητών στα τμήματα, αλλά δεν έχει πραγματοποιήσει ούτε ένα τεστ στα σχολεία, ούτε καν σε όσα έχουν κρούσματα.

Αξιοποιεί την πανδημία και επιτίθεται με μένος κατά του δημόσιου σχολείου, στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Αποκαλυπτική για τη στάση του είναι η προώθηση της τηλεκπαίδευσης με στόχευση την κατάργηση μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και εργασιακών των εκπαιδευτικών (τρίμηνες συμβάσεις, τηλε-σχολεία, κάλυψη ύλης, κάμερες, εκπαιδευτικούς σε ρόλο καταδότη και παιδονόμου, τηλε-απουσίες, αντικατάσταση διορισμών με τηλε-εργαζόμενους, καταστρατήγηση του ωραρίου, κ.ά.).

Προωθεί μπαράζ νέων μέτρων για να περάσει το σύνολο της αντιδραστικής πολιτικής της Ν.Δ. για την εκπαίδευση (Επαγγελματική Εκπαίδευση – μεταγυμνασιακή κατάρτιση για τις ανάγκες της αγοράς, αυτοαξιολόγηση και αξιολόγηση με εσωτερικούς και εξωτερικούς αξιολογητές, Τράπεζα Θεμάτων, Σύμβουλος σχολικής ζωής, εργαστήρια δεξιοτήτων, κ.ά.).

Επιτίθεται κατά του μαθητικού κινήματος με άκρατο αυταρχισμό και στέλνει στη φυλακή 14χρονα παιδιά για να δείξει πολιτική πυγμής και να σπείρει το φόβο.

3.Την ίδια στιγμή με ένα καταιγισμό μέτρων (νέο σφαγιαστικό ασφαλιστικό, νέο
πτωχευτικό δίκαιο που καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, επέκταση ελαστικών εργασιακών
σχέσεων, στο στόχαστρο το 8ωρο και το 5νθήμερο ως απαρχαιωμένες ρυθμίσεις, κ.ά.) και αξιοποιώντας την πανδημία και τα αντεργατικά νομοθετήματα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί
κατοικιών, ασφαλιστικό, ελαστικές σχέσεις εργασίας, προσοντολόγιο, αντισυνδικαλιστικός νόμος, κ.ά.) ετοιμάζονται να σαρώσουν ό,τι απέμεινε από τις εργατικές κατακτήσεις.

Για να εμπεδώσουν την πολιτική φτωχοποίησης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που ακολουθούν ως μονόδρομο, εφαρμόζουν το δόγμα «νόμος και τάξη» και είναι αδίστακτοι απέναντι σε ό,τι αντιστέκεται και αγωνίζεται, αντιμετωπίζοντας το με άκρατο αυταρχισμό, καταστολή και συκοφάντηση.

4.Με αγωνιστική ενότητα του κλάδου μπορεί να νικηθεί η αντιδραστική επέλαση της Ν.Δ. στην παιδεία. Να αξιοποιήσουμε το κεφάλαιο αγωνιστικής ενότητας που έχει δημιουργηθεί για αποχή από τις εκλογές παρωδία και να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να επιφέρουμε μια μεγάλη ρωγμή στα αντιεκπαιδευτικά τους μέτρα και με ανασυγκρότηση και αντεπίθεση των σωματείων μας, την ανατροπή τους.

Αξιοποιούμε τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ κατά των ηλεκτρονικών εκλογών, αλλά δεν ξεχνάμε το επιβαρυμένο παρελθόν των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με την απόλυτη συναίνεσή τους απέναντι σε όλες τις τελευταίες μνημονιακές κυβερνήσεις έστρωσαν το χαλί στη νεοσυντηρητική επέλαση της Κεραμέως. Δεν ξεχνάμε πως όλα αυτά τα χρόνια τα δικά τους συνδικαλιστικά στελέχη επάνδρωναν τον κρατικό, διοικητικό, μηχανισμό με πρόσφατο παράδειγμα την τοποθέτηση Διευθυντών Εκπαίδευσης

Δε συναινούμε στο «lockdown» των σωματείων ως κύτταρα αντίστασης και οργάνωσης της πάλης των εργαζόμενων εκεί όπου οι αγωνίες των εκπαιδευτικών για τη δυστοπική εργασιακή “κανονικότητα” μετατρέπονται σε συλλογική δράση για μια αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή, για ένα σχολείο δημόσιο δωρεάν για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

Υπερασπιζόμαστε τη συλλογική δράση και το μαζικό, αποφασιστικό αγώνα κόντρα στο φόβο, την ανημπόρια και την απογοήτευση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε τασωματεία τις Γ.Σ κόντρα στην ανυποληψία που τα έχει οδηγήσει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός.

Γιατί ο μονόδρομος της κοινωνικής βαρβαρότητας σπάει στο δρόμο, στη συνέλευση, στην κινητοποίηση, στην αλληλεγγύη και την αυτοπεποίθηση που φέρνει η συλλογικότητα και όχι η ψηφιακή απομόνωση και ο ατομισμός.