Εκπαιδευτικοί: Για ποιό λόγο καθυστερεί το υπουργείο Παιδείας τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/11/2020 - 17:33 | Author: Ανθή Ιωαννίδου

Για ποιό λόγο καθυστερεί το υπουργείο Παιδείας τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης; αναφέρει σε ανακοίνωση του το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. και καλεί την ηγεσία του υπουργείου να προβεί άμεσα σε προσλήψεις.

Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η στάση του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την καθυστέρηση που παρατηρείται ως προς τις προσλήψεις παράλληλης στήριξης. Τη φετινή σχολική χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί δύο φάσεις προσλήψεων παράλληλης στήριξης, στις 25 Αυγούστου και στις 6 Οκτωβρίου, δίχως ωστόσο να έχουν καλυφθεί όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

Τα κενά σ’ αυτή την κατηγορία είναι πολυάριθμα, αφού μόνο οι μισές αιτήσεις έχουν καλυφθεί και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει «μισή» και «μερική» υποστήριξη μαθητών καθώς ένας εκπαιδευτικός έχει τοποθετηθεί για δύο μαθητές. Δυστυχώς μαζί με τα πολυάριθμα κενά στην παράλληλη στήριξη, δυο μήνες μετά το άνοιγμα και τη λειτουργία των σχολείων, δεν έχουν καλυφθεί με εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και πολλά τμήματα ένταξης!

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  να δείξει επιτέλους υπευθυνότητα και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις παράλληλης στήριξης και εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες της Δημόσιας Εκπαίδευσης καθώς και την κάλυψη των χιλιάδων εκπαιδευτικών αναγκών, για την διασφάλιση και προάσπιση της υγείας στις σχολικές μας μονάδες και των μορφωτικών δικαιωμάτων και αναγκών των μαθητών μας.

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: