Ακηδεμόνευτοι Δημοκράτες Καθηγητές  Λάρισας για «Αφήνουμε πίσω το παλιό, αφήνουμε τις ουρές». Οι εκλογές μετά από 20 χρόνια γίνονται και πάλι ημέρα Σάββατο  όπως εμείς το ζητούσαμε χρόνια τώρα και η κοινωνία το απαιτούσε προσθέτουν.

Αγαπητή συναδέλφισσα,

Αγαπητέ συνάδελφε,

Σήμερα, 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, καλούμαστε να εκλέξουμε τα αιρετά μέλη τα οποία θα μας εκπροσωπήσουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οι εκλογές μετά από 20 χρόνια γίνονται και πάλι ημέρα Σάββατο  όπως εμείς το ζητούσαμε χρόνια τώρα και η κοινωνία το απαιτούσε.

Οι εκλογές για πρώτη φορά θα γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο. Εφόσον διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, η μυστικότητα της ψήφου και η μη πρόσβαση κανενός στα στοιχεία της ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια της, όπως έχουμε τονίσει, δε βλέπουμε το λόγο να αρνηθούμε τη συμμετοχή μας στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Αφήνουμε πίσω μας το παλιό, αφήνουμε πίσω μας τις ουρές και το συνωστισμό. Ζούμε στην ψηφιακή εποχή και καμία ιδεοληψία, κανένας εκβιασμός δεν πρόκειται να μας πτοήσει και να μας φιμώσει.

Οι υποψήφιοι των Α.ΔΗ.Κ ζητούν με αίσθημα ευθύνης την συμμετοχή σας στην e-ψηφοφορία και την στήριξή σας για να μην επιτρέψουμε στην Υπουργό να υλοποιήσει  τα σχέδια της για τον εξοβελισμό των αιρετών από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Ευελπιστούμε με την δική σου συμμετοχή και ψήφο, να συνεχίσουμε το έργο μας και την ανιδιοτελή προσφορά μας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Θα σταθούμε στο πλευρό όλων των συναδέλφων υποστηρίζοντας κάθε δίκαιο αίτημα και  δεν θα διστάσουμε να καταγγείλουμε κάθε αυθαιρεσία της Διοίκησης. Αυτό εξ άλλου κάνουμε μέχρι σήμερα χωρίς δεσμεύσεις και εξαρτήσεις.

Με τις προτάσεις μας θα συμβάλλουμε στην αναβάθμιση του επιπέδου του δημόσιου σχολείου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Την Προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου και των λειτουργών του.

Προσλήψεις μονίμων Εκπαιδευτικών.

Την καθιέρωση ετήσιας επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση αντάξια του ρόλου της.

Πλήρη στελέχωση όλων των δομών Ειδικής Αγωγής.

Την καθιέρωση μιας αξιοκρατικής και δίκαιης αξιολόγησης σχολείων και εκπαιδευτικών με στόχο πάντα τη βελτίωση τους και όχι την τιμωρία.

Την ίδρυση σχολής στελεχών δημόσιας εκπαίδευσης, μέσα  από την οποία θα προέρχονται όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης.

Βελτίωση των Π.Δ. 50/96 και 100/97  που ρυθμίζουν όλες της υπηρεσιακές μεταβολές.

Οι συνάδελφοι που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. να προηγούνται στην τοποθέτηση από τους συναδέλφους που έρχονται με μετάθεση.

Αναμόρφωση των μορίων δυσμενών συνθηκών.

Νέα ομαδοποίηση των σχολικών μονάδων.

Επαναφορά των τεσσάρων (4) περιοχών μετάθεσης.

Ολοκλήρωση αποσπάσεων και τοποθετήσεων αποσπασμένων μέχρι 30 Ιουνίου.

Οι αρμοδιότητες που αφαιρέθηκαν από το Κ.Υ.Σ.Δ.Ε και μεταφέρθηκαν στο ΥΠ.ΠΑΙ.Θ (π.χ. διορισμοί – αποσπάσεις εκτός σχολικών μονάδων) να επανέλθουν στο Κ.Υ.Σ.Δ.Ε..

Οι θέσεις των Στελεχών Εκπαίδευσης με θητεία να δίνονται ως οργανικές. Στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει κανένας, αφού τα Στελέχη Εκπαίδευσης δεν θα είναι τελευταίοι τοποθετηθέντες.

Ίσα δικαιώματα στους αναπληρωτές

Οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών να γίνονται από το ΠΥΣΔΕ.

Να μην επιτρέπεται η ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από την τάξη με παρουσία μαθητών

Υλικοτεχνική υποδομή για εκπαιδευτικούς και μαθητές , έτσι ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν και να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση σύγχρονη και ασύγχρονη.

Συναδέλφισσα,  συνάδελφε,

Σε καλούμε να συμμετέχεις στην ψηφοφορία και να υπερψηφίσεις το ψηφοδέλτιο των Α.ΔΗ.Κ..