Η υπουργός Παιδείας με καθυστέρηση 10 μηνών έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco με την οποία αποδεικνύονται τα ψεύδη περί  δωρεάν παροχών  της εταιρείας οι οποίες στοιχίζουν 2.000.000€, αναφέρει ο  Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου σε ανακοίνωση του.

Η ανακοίνωση:

Κλείνουμε ένα χρόνο πανδημίας και η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί εγκληματικά για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την εργασία και τις κοινωνικές ανάγκες και  κρατώντας σε συνθήκες εγκλεισμού την κοινωνία. Δεν παίρνει κανένα μέτρο αποσυμφόρησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, δεν ενισχύει το δημόσιο σύστημα υγείας με ΜΕΘ και εξοπλισμό  ούτε προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Συγχρόνως εξακολουθεί να μην παίρνει κανένα μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων (αραίωση των τμημάτων, 15 μαθητές ανώτατο όριο ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ ιχνηλάτιση, πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών και προτεραιότητα των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς). Οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί από τον περσινό Μάρτιο βιώνουν την κόπωση, το άγχος, την κοινωνική απομόνωση και την ένταση των ταξικών φραγμών με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ταυτόχρονα επιμένει στην αξιοποίηση της πανδημίας για την προώθηση αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση  και την εργασία (νόμος για την τριτοβάθμια εκπάιδευση, πανεπιστημιακή αστυνομία, αξιολόγηση επικείμενος νόμος για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό κ.λ.π).

Η υπουργός Παιδείας με καθυστέρηση 10 μηνών έδωσε στη δημοσιότητα τη σύμβαση με τη Cisco με την οποία αποδεικνύονται τα ψεύδη περί  δωρεάν παροχών  της εταιρείας οι οποίες στοιχίζουν 2.000.000€. Η παραχώρηση της δυνατότητας της Cisco να έχει πρόσβαση στα στοιχεία εκπαιδευτικών, μαθητών εκθέτουν πολιτικά και ηθικά την κυβέρνηση και την καταγγέλλουμε.

Παράλληλα, όλο το προηγούμενο διάστημα το εκπαιδευτικό κίνημα έχει δεχθεί ωμή βία και καταστολή στα συλλαλητήρια που έγιναν με αιτήματα τη στήριξη του δημόσιου σχολείου και του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ εντείνεται η καταστολή ενάντια σε κάθε κοινωνική και λαϊκή αντίδραση.

Απαιτούμε:

Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με λήψη όλων των αναγκαίων υγειονομικών μέτρων και πρωτοκόλλων.

Άμεση διακοπή της σύμβασης με τη Cisco.

Δε θα επιτρέψουμε άλλο την υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας και την εγκατάλειψη του δημόσιου σχολείου.

Αγωνιζόμαστε:

για να παραιτηθεί η Υπουργός Παιδείας Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ και για ν’ ανατραπεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.
Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία

Σε κάθε περίπτωση προκηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας ή τις τρεις πρώτες ώρες του ολοήμερου για τα ειδικά σχολεία και νηπιαγωγεία του συλλόγου μας και αντίστοιχα τις τρεις πρώτες ώρες ή τις τρεις τελευταίες ώρες της σύγχρονης εξ αποστάσεως «εκπαίδευσης» για όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες. Η παρούσα αποτελεί ειδοποίηση και για την Διεύθυνση Π. Ε. Β΄ Αθήνας.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ 15 το ανώτερο μαθητές στο τμήμα και όλα ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ