Με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας αποκαλύπτεται για μια ακόμη φορά το «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησης.

EΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Δ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Στο άρθρο 67, παρ. 6 του πολυνομοσχεδίου προβλέπεται, ότι για τους «ατυχήσαντες» κομματικούς διορισμένους πρώην Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι είτε λόγω έλλειψης προσόντων δεν τόλμησαν καν να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στη νέα διαδικασία επιλογής είτε δεν επελέγησαν, δημιουργούνται ειδικές θέσεις με επιμίσθιο, (οργανωτικοί συντονιστές στα κέντρα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων) στις οποίες θα μπορούν να αποσπαστούν για 5 χρόνια και μάλιστα με δυνατότητα ανανέωσης!!

Για να μην στερηθούν το μηνιαίο επίδομα των 900 ευρώ που λάμβαναν σε περίοδο κρίσης, θεσπίζεται ειδικό επιμίσθιο, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών. Μια «ευαίσθητη κυβέρνηση» δεν μπορεί να στερεί οικονομικούς πόρους από τους κομματικούς φίλους της!!
Τα συνδικαλιστικά «δεκανίκια» των κυβερνώντων που ενίοτε υψώνουν «λάβαρα επανάστασης» παρακολουθούν τώρα αδιαμαρτύρητα, «χωρίς φωνή». Οι ίδιοι που στηλίτευαν και σωστά όμοιες αποφάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για τοποθετήσεις περιφερειακών διευθυντών σε θέσεις σχολικών συμβούλων και παρίσταναν τους διαφορετικούς, τώρα αποδέχονται την ευνοϊκή ρύθμιση και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν!! Αυτή είναι η αντίληψή τους περί συνδικαλιστικής συνέπειας και σοβαρότητας!!

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ καταγγέλλει την απαράδεκτη ρύθμιση και ζητά την απόσυρσή της. Καλεί το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και την ΟΛΜΕ να πάρουν θέση και να ζητηθεί η απόσυρση της σχετικής διάταξης.