Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, τόνισε πως είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πειραιά καθώς, όπως επεσήμανε, «στηρίζει μαθητές της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα θερινά τμήματα του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο έναρξης της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2021-2022. Οι εγγραφές θα διαρκέσουν έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από τις 16 έως τις 30 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές στους μαθητές του Πειραιά, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα, τόνισε πως είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δράσεις του Δήμου Πειραιά καθώς, όπως επεσήμανε, «στηρίζει μαθητές της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που κάθε χρόνο οι μαθητές μας καταγράφουν υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς είναι σημαντικό να συμβάλουμε, προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους και τα όνειρά τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές της πόλης μας, για ένα αισιόδοξο μέλλον, γεμάτο μάθηση και γνώση».

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τα δικαιολογητικά της εγγραφής στο πρόγραμμα (για το προσεχές σχολικό έτος)