Τι αναφέρει ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ για την πληρωμή της πρακτικής τους:

Είμαστε σπουδαστές που μπήκαμε και εμείς σε ΔΙΕΚ με όνειρα και φιλοδοξίες να μαθουμε την ειδικότητα που θέλουμε, να μπορέσουμε αύριο να εργαστούμε.

 

Πέρα από την άθλια κατάσταση που αντιμετωπίσαμε κατά τη διάρκεια των σπουδών, με ελλιπή εργαστήρια, έλλειψη βιβλίων και πολλά ακόμα, μας «διαφήμιζαν» ότι θα μάθουμε στην πρακτική μας, θα αποκτήσουμε καλύτερη τριβή με το αντικείμενο, όπως μας λένε διαχρονικά και παντού.

 

Η πρακτική άσκηση όμως είναι δουλειά! Ξεκινάμε πρακτική απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, που πέρα από αυτά, είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι!

 

Με το νέο νόμο υποτίθεται θα πληρωνόμαστε στο 80% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργάτη (στο τέλος της πρακτικής), που δεν μας καλύπτει σχεδόν κανένα έξοδο της καθημερινότητάς μας και έχει καθυστερήσει έως και σχεδόν 1 χρόνο!

Πρακτικάριοι που έχουμε ολοκληρώσει τις πρακτικές μας ακόμα και από τον Φεβρουάριο και δικαιούμαστε την πληρωμή, ακόμα περιμένουμε!

 

Όταν καλέσαμε στο υπουργείο για πληροφορίες, αυτοί μας έστειλαν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που εκεί μας συνέδεαν από υπεύθυνο σε υπεύθυνο, για να λάβουμε τελικά την απάντηση ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία, μετά τον επιτυχή έλεγχο των φακέλων μας. Κάποιοι από εμάς έχουμε καταθέσει αυτούς τους φακέλους εδώ και 8 μήνες και ακόμα περιμένουμε…

 

Μάλιστα, στα τέλη Αυγούστου, μετά από επικοινωνία μιας συναδέλφου που έχει ολοκληρώσει την πρακτική της από τον Μάρτιο, της γνωστοποίησαν πως οι επιδοτήσεις της πρακτικής θα ξεκινήσουν μετά τον Οκτώβριο, όπου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι έλεγχοι των φακέλων. Βέβαια… είναι Δεκέμβριος και σε λίγο Χριστούγεννα!

 

Δεν φτάνει που για τουλάχιστον 6 μήνες εργαζόμαστε τσάμπα, βάζοντας λεφτά και από την τσέπη μας για αναλώσιμα υλικά και τη μεταφορά μας στη δουλειά, καλύπτοντας έτσι δωρεάν θέσεις εργασίας, αλλά ερχόμαστε και αντιμέτωποι με την κοροϊδία αυτή! Σχεδόν ένα χρόνο μετά ακόμα περιμένουμε!

 

Η ζωή μας δεν μπαίνει σε παύση όσο κάνουμε την πρακτική μας άσκηση! Τα έξοδα και οι λογαριασμοί τρέχουν!

 

Απαιτούμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

 

– Την άμεση καταβολή της επιδότησής μας αφού έχουμε ολοκληρώσει την πρακτική μας άσκηση!

– Ενημέρωση των υποψηφίων για τη διαδικασία ελέγχου φακέλων.

 

Φτάνει η κοροϊδία!

 

Δεν είμαστε δούλοι! Είμαστε κανονικοί εργαζόμενοι!

 

Να γίνουν οι πληρωμές τώρα!