ΑΣΕ: Για την αντισυναδελφική στάση του προέδρου του ΣΕΠΕ Σαλαμίνας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/10/2019 - 19:42 | Author: Newsroom Ipaidia

«Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης». Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Σαλαμίνας Χρήστος Καπόνης ξεπέρασε κάθε όριο συνδικαλιστικής ανηθικότητας. Αντί να απολογηθεί και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε στην αντιπρόεδρο του Συλλόγου, εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, την όποια οι συνάδελφοι με την ψήφο τους τιμούν επί 11 συναπτά έτη εκλέγοντάς την μέλος του Δ.Σ. αλλά και πρόεδρο παλιότερα, έχει το θράσος να εμφανίζει τον εαυτό του ως θύμα …αγγίζοντας το όριο της αυτογελοιοποίησης.

ΑΣΕ του Συλλόγου ΠΕ Σαλαμίνας

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος του ΣΕΠΕ -εκπρόσωπος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών-, την Τρίτη 8/10 και στα πλαίσια της διευρυμένης συνεδρίασης του Δ.Σ., άσκησε πολιτική κριτική στην πλειοψηφία του Δ.Σ. βασικά για την απουσία της από μια σειρά κινητοποιήσεις που έγιναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα στην κινητοποίηση της Παρασκευής 4/10 στο Υπουργείο Παιδείας «μέρα πανελλαδικής δράσης για την μονιμοποίηση των χιλιάδων αναπληρωτών» η πλειοψηφία της Διοίκησης ήταν απούσα, παρότι είχε παρθεί απόφαση συμμετοχής. Για την κινητοποίηση των σωματείων του Πειραιά στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, στις 7/10 η πλειοψηφία του ΔΣ δεν μπήκε καν στον κόπο να πάρει απόφαση συμμετοχής. Ο ΣΕΠΕ της Σαλαμίνας ήταν δηλαδή απών σε μια κινητοποίηση που αφορούσε τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχολεία, κυρίως σε ειδικότητες σε πρωινό, ολοήμερο πρόγραμμα και παράλληλη στήριξη, τις υποδομές, τη στέγαση της προσχολικής αγωγής, τη σίτιση, κ.α. Πρωτοφανής αβάντα στον διευθυντή Π.Ε. Πειραιά!! Ο πρόεδρος του Συλλόγου και η πλειοψηφία αντί να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα των εκπροσώπων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, αλλά και πολλών συναδέλφων, προτίμησαν τη βρώμικη επίθεση.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος, εκλεγμένος με το ψ/δ των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, αντιπρόσωπος στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και μέχρι πρότινος αιρετός στο ΠΥΣΠΕ ΠΕΙΡΑΙΑΣ της συγκεκριμένης παράταξης και σήμερα ειδικός σύμβουλος Παιδείας του Νεοδημοκράτη Δημάρχου Σαλαμίνας, χωρίς να σεβαστεί τίποτα επιτέθηκε στη συνάδελφο με χαρακτηρισμούς στην κυριολεξία αήθεις και σεξιστικούς , του τύπου «είσαι ψεύτρα και Κατίνα και διακόπτω το Δ.Σ.». Η επίθεση συνεχίστηκε και εκτός διαδικασίας με βρισιές του τύπου «είσαι ρουφιάνα και απόβρασμα», «Κυπατζού (δηλ. χαφιές)» κ.α. Οι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης, οι φωνές, η λεκτική βία και οι άθλιοι χαρακτηρισμοί δεν είναι η πρώτη φορά που εκτοξεύονται από τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή, δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που η πλειοψηφία του Δ.Σ. «σφυρίζει αδιάφορα» σ΄ τέτοιου είδους συμπεριφορές. Πάει όμως πολύ αυτός που ασκεί συνδικαλιστικό bylling νομίζοντας ότι έτσι θα τρομοκρατήσει τις συναδέλφισσες να εμφανίζεται και ως θύμα χειροδικίας…

Ο λόγος του ΠΑΜΕ και των εκπροσώπων του πάντα είναι πολιτικός και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι ανεξάρτητα από τον χώρο που ανήκουν. Γι αυτό και όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν δώσαμε προεκτάσεις σε τέτοιες συμπεριφορές. Το συγκεκριμένο επεισόδιο όμως «έφτασε τον κόμπο στο χτένι». Τόσο ο Πρόεδρος, όσο και η πλειοψηφία της Διοίκησης θα μας βρουν απέναντι σε τέτοιου τύπου φασιστικές και γκεμπελίστικες επιθέσεις. Η στάση της πλειοψηφίας θυμίζει πρακτικές των Κιουτσούκη και Σια των ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που βάλθηκαν να μετατραπούν από θύτες σε θύματα, καταγγέλλοντας για τραμπουκισμούς το ΠΑΜΕ. Μπροστά σε τέτοιες μεθοδεύσεις κανείς δεν δικαιούται να κλείνει τα μάτια, να εμφανίζεται ως πόντιος πιλάτος. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σπιλώνει το πολιτικό ήθος και τον εκπαιδευτικά καταξιωμένο ρόλο της συναδέλφου αντιπροέδρου του σωματείου και εκπροσώπου της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών…στην τελική το μέρος είναι μικρό όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Καλούμε τους συναδέλφους να προβληματιστούν σοβαρά για τις συγκεκριμένες εξελίξεις στο Σύλλογο που κατά τη γνώμη μας καθόλου τυχαίες δεν είναι. Σηματοδοτούν την προσπάθεια, τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο, μετατροπής του σωματείου σε στυλοβάτη αντιλαϊκών πολιτικών με ευθύνη της πλειοψηφίας. Μπροστά σε όλα τα προβλήματα που ζούμε καθημερινά, αντί να έχουμε ένα σωματείο που θα οργανώνει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης (χθες του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα της ΝΔ), που θα παλεύει για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των εργαζομένων, διαμορφώνεται σταδιακά μία πλειοψηφία στο ΔΣ, που είναι ο πιο βολικός συνομιλητής της κυβέρνησης, της διοίκησης και της δημοτικής αρχής. Όποιος διαφωνεί και συγκρούεται μαζί της, του αφαιρούν τον λόγο τον βρίζουν χυδαία και δεν διστάζουν να απειλούν ακόμα και με διαγραφές από το σωματείο.

Καλούμε τον συνδικαλιστικό χώρο των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων Π.Ε. να τοποθετηθεί δημόσια για τη στάση του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, για το εάν καλύπτει πολιτικά τη στάση του.
Καλούμε την πλειοψηφία του ΣΕΠΕ Σαλαμίνας να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη, ψευδή και συκοφαντική ανακοίνωση εναντίον της αντιπροέδρου και συνδικαλίστριας με το ΠΑΜΕ.
Καλούμε τον ίδιο τον πρόεδρο να αποκαταστήσει δημόσια την αλήθεια, να σταματήσει να προσβάλει την αξιοπρέπεια της συναδέλφισσας αντιπροέδρου του Δ.Σ. και διευκολύνει τη λειτουργία του Δ.Σ. δηλώνοντας την παραίτησή του τουλάχιστον από τη θέση του προέδρου.

Παλεύουμε για σωματεία μαχητικά και διεκδικητικά που θα στέκονται απέναντι σε κυβερνήσεις και διοίκηση!!

Loading...
  • ideascentral

    europalso