Αποδοχή επανίδρυσης του τμήματος ΔΠΠΝΤ από τον Βασίλη Διγαλάκη

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔14/01/2020 - 12:18 | Author: Newsroom Ipaidia

Παρακολουθήσαμε με αγωνία όλοι οι φοιτητές του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) στο κανάλι της Βουλής, τη συζήτηση μεταξύ του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλου και του υφυπουργού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. , όπου ο αποδέχθηκε το ενδεχόμενο επανίδρυσης του τμήματος ΔΠΠΝΤ και επικαιροποίησης της πιστοποίησής του, με την ευχή να υπάρξει σχετικό αίτημα από τις Αρχές του Πανεπιστημίου.

Φοιτητικός Σύλλογος ΔΠΠΝΤ

Αρχικά, με ικανοποίηση ακούσαμε τον υφυπουργό να παραδέχεται ότι το τμήμα μας καταργήθηκε με τρόπο πρόχειρο και βίαιο, με κριτήρια όχι ακαδημαϊκά και χωρίς καμία αιτιολόγηση, ενώ είχε λάβει πιστοποίηση ΑΔΙΠ, μόλις τέσσερις μήνες πριν την κατάργησή του.

Ακολούθως, ο κ. Διγαλάκης παρουσίασε την νεοϊδρυθείσα ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) με λειτουργίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την επαναλειτουργία τμημάτων.

Το τμήμα μας υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να περνάει από διαδικασίες αξιολόγησης καθώς έχει περάσει μόλις ένας χρόνος (9/1/2019) από τότε που πιστοποιήθηκε με άριστη βαθμολογία από την ανεξάρτητη αρχή ΑΔΙΠ. Για το λόγο αυτό, είμαστε βέβαιοι ότι το πιστοποιημένο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος ΔΠΠΝΤ θα επικαιροποιηθεί θετικά από τις νέες Αρχές του Υπουργείου, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αδικία που έχουμε υποστεί, εμείς πρώτα σαν φοιτητές και γενικότερα η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Συνεπώς, καλούμε την πρύτανη του κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, όπως ρητά δήλωσε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στις 4/12/2019, να περάσει από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών την αίτηση επανίδρυσης του τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, έτσι ώστε οι φοιτητές του να αποφοιτήσουν με αξιοπρέπεια από ένα τμήμα λειτουργικό, σύγχρονο και καινοτόμο.

Τέλος θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς τον βουλευτή κ. Κωνσταντόπουλο για την άμεση και δυναμική του παρέμβαση στο θέμα της επανίδρυσης του ΔΠΠΝΤ και αναμένουμε τους υπόλοιπους τοπικούς παράγοντες να κινηθούν αποφασιστικά προς την ίδια κατεύθυνση με τον βουλευτή.

Το βίντεο στη βουλή με τη συζήτηση του κ. Διγαλάκη με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Κωνσταντόπουλο

Στο 2.03 λεπτό η πρύτανις του πανεπιστημίου Πατρών δηλώνει ότι θα καταθέσει πρόταση για επανίδρυση του τμήματος • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020

  • ideascentral

   europalso