: Η πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο και το άνοιγμα σχολείων.

Σύμφωνα με  κ. Γκάγκα αν έχουμε περιορισμένο αριθμών κρουσμάτων θα ανοίξουν τα ενώ πρέπει να βρούμε τον τρόπο να χαλαρώσουμε τηρώντας τα μέτρα. Ο κ. Γραβάνης πρόσθεσε πως σήμερα ξεκινά η αρχή της νίκης για την πανδημία.

Το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την πνευμονολόγο Μίνα Γκάγκα, θα εξαρτηθεί Από τον αριθμό των κρουσμάτων τις ημέρες των γιορτών και του αμέσως επόμενου διαστήματος  καθώς «αν τηρήσουμε τα μέτρα μέσα στις γιορτές, ».

 

Προτεραιότητα η σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μίλησε για τα μέτρα περιορισμού και τα σενάρια για την άρση τους από τη νέα χρονιά: «Τα μέτρα για την αγορά θα λειτουργήσουν ως έχουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου».

Για το αλλά και την εκκίνηση της διαδικασίας του εμβολιασμού στην χώρα μας μίλησε εν τω μεταξύ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (26/12) στο OPEN ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως είναι πιθανό το στις 8 Ιανουαρίου. Συμπλήρωσε επίσης πως μετά τα θα πάρουν σειρά κι άλλοι τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας με την προϋπόθεση να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε στα κρούσματα.

«Αυτή τη στιγμή πηγαίνουμε βήμα-βήμα και προτεραιότητά μας είναι », είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Πέτσας σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα ανοίξουν όλες οι βαθμίδες και όχι μόνο τα δημοτικά. «Θυμίζω πως στις 09 Ιανουαρίου θα έχουμε κλείσει δύο μήνες όπου τα σχολεία μας θα είναι κλειστά», είπε.