Αναπληρωτές: Για πρώτη φορά μετά το 2008 θα έχουμε διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/07/2020 - 10:39 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Επιτέλους, επίκεινται διορισμοί στην Εκπαίδευση! Η επαναλαμβανόμενη δημόσια δέσμευση της αρμόδιας Υπουργού κας Κεραμέως –και όχι μόνο-, αλλά και η εξέλιξη όλων των διαδικασιών μέσω ΑΣΕΠ, βεβαιώνουν ότι για πρώτη φορά μετά το 2008 θα έχουμε στον πλέον ταλαιπωρημένο κλάδο των Εκπαιδευτικών!

 

ΠΕΑΔ

Υπενθυμίζουμε ότι από το 2008 έως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, άνω των είκοσι δύο χιλιάδων (22.000) εκπαιδευτικών (!!!) Β/θμιας εκπαίδευσης, ενώ αναμένεται τσουνάμι συνταξιοδοτήσεων τα επόμενα δύο έτη στη βαθμίδα αυτή. Αντιθέτως, οι διορισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί τα ίδια έτη αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.

Η ΠΕΑΔ τονίζει την αναγκαιότητα της ορθολογικής και ισότιμης κατανομής των 10.500 διορισμών μεταξύ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει των πραγματικών αναγκών, που αποτυπώνονται με τους αδιάψευστους αριθμούς. Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι αποτελεί δίκαιη και εκ των συνθηκών επιβεβλημένη την ισοκατανομή των προσφερόμενων θέσεων μεταξύ Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης. Εξάλλου, 5.250 θέσεις για την Β/θμια εκπαίδευση δεν επιλύουν, ουσιαστικά, τις ανελαστικές της ανάγκες και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, δυστυχώς, θα εξακολουθήσει να στηρίζεται όλο και περισσότερο στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Η Δημόσια Εκπαίδευση, της οποίας η αξία και η αναγκαιότητα αναδεικνύονται όλο και εντονότερα, πρέπει να λειτουργήσει αποτελεσματικά σε όλες τις βαθμίδες, προς όφελος των μαθητών και των οικογενειών τους, και εν τέλει σε βάθος χρόνου για τον τόπο. Η οποιαδήποτε άνιση κατανομή το μόνο που θα επιτύχει είναι την ικανοποίηση πρόσκαιρων πιέσεων και θα δημιουργήσει προβλήματα, που θα εκδηλωθούν ακόμα πιο έντονα σε μέλλοντα χρόνο. Και τότε, η διαχείρισή τους θα είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ ότι σήμερα.  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: