: Προκηρύσσουμε απεργία αποχή – με επιδίωξη να καλύψουμε για το επόμενο διάστημα μέχρι της 12 /11 για να ακυρώσουμε και τη νέα προθεσμία που έβαλε το υπουργείο, αναφέρει ο σύλλογος Σωτηρίου.

Η ανακοίνωση

Ο σύλλογος Π.Ε. Κ. Σωτηρίου σε συντονισμό με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ κατέθεσε Τρίτη 2/11/21 το πρώτο εξώδικο για την προκήρυξη της Απεργίας Αποχής από το ίδιο το σωματείο!

Δηλαδή από Πέμπτη 4/11/21 ή Παρασκευή  5/11 θα μπορούμε να υπογράφουμε δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή του συλλόγου που θα αποστείλουμε στα email όλων.

Προκηρύσσουμε απεργία αποχή – με επιδίωξη να καλύψουμε για το επόμενο διάστημα μέχρι της 12 /11 για να ακυρώσουμε και τη νέα προθεσμία που έβαλε το υπουργείο. Ακόμα επιδιώκουμε να δείξουμε στην πράξη το δρόμο που ακόμα και τώρα πρέπει να προχωρήσει η ΔΟΕ η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ για να σπάσουμε στην πράξη το ν. Χατζηδάκη αλλά και να δώσουμε συνέχεια στην μάχη για την ανατροπή της αξιολόγησης και στα επόμενα βήματα που προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου.

Δεσμευτήκαμε ως σύλλογος σε όλες μας τις επισκέψεις  στα σχολεία, στις διαδικτυακές  ενημερώσεις, στις δια ζώσης  Γενικές μας Συνελεύσεις  και  στην Ολομέλεια Προέδρων της ΔΟΕ  να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να καλύψουμε όλους τους συναδέλφους και το κάνουμε πράξη. Με την απεργία αποχή καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι και οι συνάδελφοι δ/ντές που θέλουν να σταθούν με τη συλλογικότητα του κλάδου και να μην υλοποιήσουν την αξιολόγηση. Αυτό αποδείχτηκε και στην προηγούμενη περίοδο.

Οι εκπαιδευτικοί με τον αγώνα μας υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο ξεπερνώντας το κλίμα φόβου που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  με απειλές, τρομοκρατία και δικαστικές παρεμβάσεις. Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας επιδιώκει να απαλλάξει το κράτος από την υποχρέωση και την ευθύνη να λύσει προβλήματα που η πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά δημιουργεί και κυβερνήσεις και ΥΠΑΙΘ αρνούνται πεισματικά να λύσουν υλοποιώντας τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος. Το σχολείο επιχειρούν να μετατραπεί με όρους αγοράς σε επιχείρηση που θα λειτουργεί στη βάση της ατομικής ευθύνης, της λογοδοσίας και του φόβητρου της κακής αξιολόγησης για όποιον διαφωνεί, ενώ παράλληλα προωθούν την ανταγωνιστικότητα μεταξύ των σχολείων και την κατηγοριοποίησή τους, με τελικό στόχο τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους για το κράτος.

Με τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση των σχολικών μονάδων φέραμε στο προσκήνιο ΟΛΑ τα ζητήματα που αφορούν το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές μας και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών και την ανάγκη να δοθούν λύσεις.

Η απάντησή μας στον αυταρχικό κατήφορο του Υπουργείου Παιδείας είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, για την προώθηση των διεκδικήσεων των σωματείων μας.

1.        Προχωράμε στην υλοποίηση των συλλογικών μας αποφάσεων για κήρυξη απεργίας αποχής με εξώδικο.

2.      Κοινοποιούμε και απευθύνουμε την απόφαση για κήρυξη Απεργίας Αποχής προς όλα τα σωματεία στην εκπαίδευση για να προχωρήσουν και αυτά στην προκήρυξή της διευρύνοντας το μέτωπο.

3.      Καλούμε σε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση τα μέλη μας την Τετάρτη 3/11/21 στις 7:30 μμ στον παρακάτω σύνδεσμο  https://meet.jit.si/DS_Ksotiriou,      για την προετοιμασία, την ενημέρωση και τη συσπείρωση στις αποφάσεις του συλλόγου μας, για απαντήσεις σε όλα τα ενδεχόμενα ερωτήματα .

4.      Συλλογικά να οργανώσουμε τον αγώνα και την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία αποχή.

Γνωρίζουμε ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας μάχης που αφορά τόσο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και την πάλη ενάντια στην εφαρμογή της αξιολόγησης, όσο και την ύπαρξη των ίδιων των συνδικάτων μας καθώς και του ιστορικά κεκτημένου δικαιώματος της απεργίας που αμφισβητείται ευθέως με την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη.

Βήματα

1. Ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας στους συλλόγους διδασκόντων ότι ο σύλλογος προκηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ. Μια καθόλα νόμιμη διαδικασία.

2. Τα βήματα υλοποίησης της απεργίας αποχής θα ανακοινωθούν αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωσή μας. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη συμμετοχή μας στην απεργία-αποχή, δηλαδή υπογράφουμε τη δήλωση , την πρωτοκολλούμε και τη στέλνουμε/ενημερώνουμε τον σύλλογο.

3. Σε περίπτωση που ειδικές  συνεδριάσεις πραγματοποιηθούν πριν αποσταλεί η δήλωση συμμετοχής στην απεργία- αποχή του συλλόγου ώστε να μπορεί να εκκινήσει η απεργία αποχή   κάνουμε μια ώρα στάση εργασίας ( 1-2) που έχει προκηρύξει ο σύλλογος μας.