ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερομηνία:5.4.2013

Θέμα: Πρόγραμμα «Τριπτόλεμος»: Ενημερωτικά σεμινάρια για υποψήφιους αγρότες.

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, ανταποκρινόμενη στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδήλωσαν νέοι για τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων αγροτικής παραγωγής που πραγματοποιήθηκαν πέρσι, συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας και υλοποιεί ,σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης, για νέους ηλικίας 24 έως και 40 ετών, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα.

Τα σεμινάρια εντάσσονται στο πρόγραμμα «Τριπτόλεμος», μια πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, που στόχο έχει να παρουσιάσει στους νέους τις βασικές προϋποθέσεις, αλλά και τις πραγματικές συνθήκες άσκησης του αγροτικού επαγγέλματος. Έχουν διάρκεια 60 ωρών το καθένα και αφορούν στα αντικείμενα:

  1. Αμπελουργία
  2. Δενδροκομία και Νέες Δενδρώδεις Καλλιέργειες
  3. Κηπευτικές Καλλιέργειες, Θερμοκήπια, Υδροπονία
  4. Γαλακτοκομία και Τυροκομία

Η συμμετοχή των καταρτιζομένων, είναι 60 ευρώ για κάθε κύκλο (ήτοι ένα ευρώ την ώρα), που θα κατατεθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθήνας.

Τα σεμινάρια θα γίνονται τρεις ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα και Τετάρτη ή Τρίτη και Πέμπτη, ώρες 17:00 έως 20:00 και Σάββατο πρωί, 10:00 έως 14:00).

Τα τρία σεμινάρια ( Αμπελουργία, Δενδροκομία και Κηπευτικές καλλιέργειες ) θα ξεκινήσουν την Τρίτη 9/04/2013 και η έναρξη θα γίνει στο κτίριο «Φραγκοπούλου», στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας ( Ιερά Οδός 75 ).

Το σεμινάριο της Γαλακτοκομίας θα ξεκινήσει την Τρίτη 14/05/2013.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ώρες των μαθημάτων παρέχονται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: www.neagenia.gr

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε .