Κορονοϊός: Έχετε εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις; Δείτε πόσο κρατάει η ανοσία

Κορονοϊός: Έχετε εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις; Δείτε πόσο κρατάει η ανοσία

: Οι προχωράνε παγκοσμίως και η ανθρωπότητα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Ποιά τα στοιχεία της έρευνας

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine φέρνει ελπιδοφόρα στοιχεία, αφού αποκαλύπτει πώς το εμβόλιο της προστατεύει μέχρι και έξι μήνες από τον ιό.

Η έρευνα έγινε με 33 συμμετέχοντες ηλικίας 18 εώς 71 ετών στις δοκιμές του που οδήγησαν στην έγκριση του εμβολίου. Οι συμμετέχοντες μετά από έξι μήνες και αφού έλαβαν και τη δεύτερη δόση, είχαν υψηλά αντισώματα σε όλες τις ομάδες, με τα επίπεδα τους όμως να μειώνονται στους πιο ηλικιώμενους συμμετέχοντες.

Για παράδειγμα, ενώ τα επίπεδα των αντισωμάτων ήταν κατά μέσο όρο πάνω από 92.000 στα άτομα ηλικίας 18-55 σε έξι μήνες μετά, στα άτομα ηλικίας 56 – 70 ετών μειώθηκαν κατά μέσο όρο περίπου στα 62.000 και στα 49.000 στα άτομα ηλικίας 71 ετών και άνω. Ωστόσο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ισχυρή ανοσοαπόκριση μετά από έξι μήνες όπως έδειξαν οι τρεις μετρήσεις στα δείγματα του αίματός τους.

Αυτά τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν μετά από αντίστοιχα ευρήματα για ένα άλλο σημαντικό εμβόλιο δύο δόσεων, αυτό της εταιρείας / BioNTech. Τα αποτελέσματα των δοκιμών που κυκλοφόρησαν την 1η Απριλίου διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο τους παραμένει για περισσότερο από 91% αποτελεσματικό έξι μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ένας ειδικός στην ιολογία, ο δρ. Amesh Adalja,εξέτασε τα στοιχεία και δήλωσε: «Καθώς αυξάνεται η διάρκεια των μελετών, εκτιμώ ότι θα διαπιστώσουμε πως η ανοσία διαρκεί περισσότερο από ένα χρόνο» συμπληρώνει. Οι ερευνητές της μελέτης από πλευράς τους αναφέρουν ότι οι τρέχουσες μελέτες παρακολουθούν την ανοσοαπόκριση και μετά το πέρας των έξι μηνών, καθώς επίσης διερευνούν την επίδραση μιας ενισχυμένης δόσης με στόχο να επεκτείνουν τη διάρκεια και τη δράση του εμβολίου ενάντια στις μεταλλάξεις.

Κορονοϊός – Λουκίδης: Πού οφείλεται ο αυξημένος αριθμός θανάτων – Το μεγαλύτερο πρόβλημα

Κορονοϊός – Έρευνα: Τι «θωρακίζει» τον οργανισμό μας

Κορονοϊός: Mπορούν τα εμβόλια να γίνονται και σε έγκυες;

 

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !