Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Michael Jackson ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα.
Από το γεγονός ότι κέρδισε 13 βραβεία Grammy (οκτώ εκ των οποίων έλαβε σε μια νύχτα), μέχρι την εγκατάστασή του στο Rock and Roll Hall of Fame όχι μία, αλλά δύο φορές ο διάσημος τραγουδιστής που έφυγε από τη ζωή το 2009, κατέχει ακόμα το ρεκόρ για το μεγαλύτερο σε πωλήσεις άλμπουμ όλων των εποχών, το Thriller.

Η καριέρα του ήταν και παραμένει απαράμιλλη. Όμως παρά την επιτυχία του, πολλοί είναια υτοί που σχολιάζουν ακόμα και σήμερα τις υπερβολικά πολλές πλαστικές επεμβάσεις, είτε για να κάνει το δέρμα του λευκό ( αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπασχε από λεύκη), είτε για να φτιάξει οτιδήποτε είχε πάνω του.

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η πρώτη «εισβολή» του Michael στον κόσμο της πλαστικής χειρουργικής ήταν στην πραγματικότητα για ιατρικούς και όχι αισθητικούς λόγους, όταν έσπασε τη μύτη του το 1979, μετά το πέσιμο του κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου χορευτικού.

Παρόλα αυτά, από τη στιγμή του τραγικού θανάτου του το 2009 σε ηλικία μόλις 50 ετών, ήταν σαφές ότι ο εθισμός του στην πλαστική χειρουργική ήταν εκτός ελέγχου και το πρόσωπό του δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το αγόρι που κατάφερε να τραγουδήσει με τον δικό του τρόπο του μέσα στις καρδιές του κόσμου σαράντα χρόνια αργότερα.

Πώς θα ήταν όμως σήμερα ο διάσημος τραγουδιστής αν, αφενός ζούσε και αν δεν είχε κάνει πλαστικές;