Ύστερα από 19 χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών για τον εντοπισμό χρυσού, χρυσοθήρας χτύπησε τη δεκαετία του 1890s κοίτασμα σε σημείο με υψόμετρο τριών χιλιάδων μέτρων στα βουνά του Κολοράντο.
Από την ανακάλυψη αυτή γεννήθηκε ο «Victor», η πόλη των ορυχείων, όπου περισσότεροι από 18.000 μεταλλωρύχοι και οι οικογένειές τους συνέρρεαν αναζητώντας την τύχη τους και μεταμόρφωναν την απομονωμένη περιοχή σε μια ακμάζουσα πόλη.
Περισσότερο από έναν αιώνα μετά το κοίτασμα χρυσού έχει πλέον εξαντληθεί και από τους κατοίκους της πόλης Victor έχουν απομείνει μόνο 450.
Η πόλη με το «χρυσό» παρελθόν τράβηξε αμέσως την προσοχή των φωτογράφων Jonathan Anderson και Edwin Low, που συνεργάζονται υπό την ονομασία « Anderson & Low», όταν την επισκέφθηκαν για πρώτη φορά το 1999.
«Ήταν σαν να είχαν αρπάξει τους κατοίκους οι… εξωγήινοι» είχαν περιγράψει τότε.
Οι δύο φωτογράφοι παρατήρησαν πως παρά την εγκατάλειψη και την ερήμωση, η πόλη «απλώς αρνείτο να πεθάνει».
«Η πόλη Victor είναι ένα παράξενο μέρος, δεν είναι ούτε σύγχρονη πόλη, ούτε πόλη φάντασμα. Είναι ένα μέρος που έφτιαξε τη δική του ανεξάρτητη και ατομική πορεία στο χρόνο που δεν είναι ούτε το παρόν ούτε το παρελθόν», τονίζουν, «όταν είμαστε εκεί, ο κόσμος μοιάζει να κυλά σε διαφορετική συχνότητα από ό,τι οπουδήποτε αλλού».
Κάποια από τα κτήρια των πρώτων ετών του 20ου αιώνα συντηρούνται, άλλα έχουν καταστραφεί. Στα κτήρια αυτά, τους δρόμους και τον εγκαταλειμμένο εξοπλισμό επικεντ