Αγνοούσε την ύπαρξη των γυναικών, τρεφόταν με αρουραίους και ντυνόταν με φλοιούς δέντρων…

Ένας αληθινός Ταρζάν που έζησε στη ζούγκλα του Βιετνάμ για πάνω από 40 χρόνια επέστρεψε στο δάσος που είχε γίνει σπίτι του. Ο πραγματικός αυτός άνθρωπος της ζούγκλας ντυνόταν με «ρούχα» από φλοιούς δέντρων και από φύλλα, ενώ έτρωγε ακόμη και αρουραίους που έπιανε σε αυτοσχέδιες παγίδες.
Ο Ho Van Lang, είναι 44 ετών και τα τελευταία 40 χρόνια ζούσε απομονωμένος στις αφιλόξενες ζούγκλες του Βιετνάμ στην περιοχή Tay Tra της επαρχίας Quang Ngai. Ο 85χρονος σήμερα πατέρας του, Ho Van Thanh, αποφάσισε να εγκατέλειψε τον πολιτισμό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, το 1972. Αφορμή στάθηκε ο θάνατος της γυναίκας του και δύο εκ των τεσσάρων παιδιών του κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών
Οι απομονωμένοι από τον κόσμο άντρες, έφτιαχναν καλύβες από κορμούς ξύλων, ξεδιψούσαν με νερό από τα ποτάμια και ικανοποιούσαν την πείνα τους με φρούτα, μέλι, αλλά και κρέας από μαϊμούδες, σαύρες, βατράχια και φίδια. Μαζί με τον αδελφό του, ο Lang πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή στο αφιλόξενο περιβάλλον της ζούγκλας. Όλα αυτά τελείωσαν το 2013, όταν οι ντόπιοι τους εντόπισαν και με τις τοπικές αρχές, τους έπεισαν -ή μάλλον τους ανάγκασαν-, να επιστρέψουν στον πολιτισμό.
Σύμφωνα με τον Alvaro Cerezo, ο οποίος κατόρθωσε και εντόπισε τον 44χρονο και την οικογένειά του προκειμένου να τους φωτογραφίσει, ο πατέρας του Lang υπέφερε από «βαθιά φοβία επανένταξης στον πολιτισμό, καθώς δεν πιστεύει ότι ο πόλεμος έχει τελειώσει». «Πάντα δραπέτευαν όταν έβλεπαν ανθρώπους από απόσταση», λέει ο ίδιος σύμφωνα με την New York Post.
Στο ντοκιμαντέρ που κατέγραφε τον Lang κατά τη διάρκεια της επανένταξής του στη σύγχρονη κοινωνία, ο Cerezo πείθει τον 44χρονο να επιστρέψει στη ζούγκλα όπου πέρασαν μαζί μερικές ημέρες προκειμένου να του διδάξει ορισμένα κόλπα επιβίωσης.
Η επιστροφή του στον «κανονικό» κόσμο, δεν ήταν εύκολη: ο 44χρονος δυσκολεύεται να καταλάβει τα Βιετναμέζικα, κατανοεί τον χρόνο μόνο με την πορεία του ήλιου, αδυνατεί να συνηθίσει τη χρήση του ηλεκτρισμού και το σπουδαιότερο; Δε γνώριζε την ύπαρξη του άλλου φύλου, μιας και ο πατέρας του δεν του είχε πει τίποτα για τις γυναίκες!
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Lang ουδέποτε είχε σεξουαλική επιθυμία…», λέει ο Cerezo και σημειώνει ότι παρά το γεγονός δεν γνωρίζει τη διαφορά καλού και κακού, είναι ο πιο φιλήσυχος άνθρωπος που γνωρίζει και τονίζει ότι επιθυμία του είναι κάποια στιγμή να επιστρέψει πίσω στη ζούγκλα.