Τσιόδρας: Ποιοί ενδέχεται να πετάξουν τις μάσκες

Τσιόδρας: Ποιοί ενδέχεται να πετάξουν τις μάσκες

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας όταν δύο πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες συναντηθούν, δεν υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού τονίζοντας οτι χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία». Για ποιούς θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί να μην φορούν μάσκες.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2021» ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, έδωσε έμφαση στον εμβολιασμό

Τι ισχύει με τα ΝΕΑ μέτρα στην Αττική

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία. Παράλληλα, σημείωσε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν ήδη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού, που προχωρά καλά, φαίνεται ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς παύουν να διατρέχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης από την Covid-19.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Νίκος Σύψας σημείωσε ότι υπάρχει πτώση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με τη Θράκη, όπου καταγράφεται αύξηση. Ωστόσο προειδοποίησε πως «ακόμη και αν ρίξουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,9 θα έχουμε σε ορίζοντα δύο μηνών, δηλαδή στις 21 Ιουνίου, περίπου 400 διασωληνωμένους».

Ειδήσεις σήμερα

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για Πανελλήνιες 2021, παράταση σχολικού έτους

Κεραμέως: Τι είπε για Πανελλήνιες 2021, παράταση σχολικού έτους, προαγωγικές, voucher, self test

Κεραμέως: Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2021 –  Ημερομηνία

Σχολεία Self test: Τι θα ισχύσει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !