: Την Πέμπτη θα αποφασίσουν οι ειδικοί για το αν θα δώσουν το «πράσινο φως», για τη μη στους εξωτερικούς χώρους,

Την Πέμπτη οι αποφάσεις

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πηγαίνει καλά και καθημερινά πραγματοποιούνται 100.000 , κάτι που ενισχύει τις προσδοκίες για οικοδόμηση του τείχους ανοσίας τους επόμενους μήνες.

Την Πέμπτη η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα συζητήσει τις προϋποθέσεις, αλλά και το ποιους θα αφορά το μέτρο «αφαίρεσης της », δηλαδή εάν θα εφαρμοστεί καθολικά ή θα αφορά μόνο όσους έχουν εμβολιαστεί. Πάντως οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν στην πράξη ποιοι έχουν εμβολιαστεί και ποιοι όχι, από αυτούς που δεν θα φορούν μάσκα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η επιτροπή των ειδικών προσανατολίζεται στην κατάργηση της χρήσης της για όλους τους πολίτες σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς το κριτήριο του .

Ωστόσο, η μάσκα θα διατηρηθεί υποχρεωτικά σε εξωτερικούς χώρους που παρατηρείται συνωστισμός. Δηλαδή στα μέσα μεταφοράς, στα γήπεδα, στα θέατρα, στις συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς αλλά και όπου αλλού υπάρχει πολύς κόσμος.

Όπως όλα δείχνουν από την Παρασκευή δύναται στους εξωτερικούς χώρους να μην χρειαζόμαστε τη μάσκα, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα «κλειδώσουν» την Πέμπτη στην Επιτροπή. Εννοείται πως στους εσωτερικούς χώρους η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους προς το παρόν.