Είναι πρόδηλο ότι η αποχή αυτή δεν αφορά μόνον στην διαδικασία αυτής καθ΄ αυτής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ούτε στην ομαδική αποστασιοποίηση του κλάδου μας από μία υπηρεσιακή του υποχρέωση η οποία κατοχυρώνει την εκπροσώπηση μας στα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά συμβούλια, αναφέρει η .

Η ανακοίνωση

Η καθολική ηλεκτρονική ψηφοφορία την οποία επιβάλλατε, μονομερώς και αναιτιολόγητα, στις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π & Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π., διεξήχθη στις 29 Οκτωβρίου 2021 και ο κλάδος μας, οι διοικητικοί υπάλληλοι των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ, προασπίζοντας την αξιοπρέπεια του, απείχε από αυτές σε ποσοστό 90%, στηρίζοντας καθολικά τις ομόφωνες αποφάσεις της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων μας.

Είναι πρόδηλο ότι η αποχή αυτή δεν αφορά μόνον στην διαδικασία αυτής καθ΄ αυτής της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ούτε στην ομαδική αποστασιοποίηση του κλάδου μας από μία υπηρεσιακή του υποχρέωση η οποία κατοχυρώνει την εκπροσώπηση μας στα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά συμβούλια, αλλά αποτελεί αντίδραση του στις δικές σας συμπεριφορές εμπαιγμού του κλάδου μας για την συγκεκριμένη διαδικασία ψηφοφορίας και στην αντίδραση του για την απροκάλυπτη πλέον αδιαφορία σας για όλα τα θέματα και τα προβλήματά μας και όπως αυτή εκδηλώνεται εδώ και μήνες.

Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Α/θμιας, Β/μιας Εκπ/σης και Εδικής Αγωγής, το οποίο μάλιστα ήταν κι ανυπόγραφο, προς όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, το οποίο μας ενημέρωνε ότι με την σύμβαση υπ΄ αρ. 20/2019 οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης παρέλαβαν έως την 30η Ιουνίου 2020 ικανοποιητικό αριθμό τεχνικών μέσων (κομπιούτερ, scanner, κ.ά.) ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν από 01-01-2022 στην εφαρμογή για το ΥΠΑΙΘ της Ηλεκτρονικής Διακίνησης Δικαιολογητικών Δαπανών, γεγονός που προκαλεί μόνον την θυμηδία μας και την οργή μας.

Είτε δεν μπορείτε εσείς και οι σύμβουλοι σας να κατανοήσετε την κατάσταση, είτε μη μπορώντας να δώσετε λύση, μας εμπαίζετε!

Ως προς την παρωδία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 29 Οκτωβρίου την οποία μας επιβάλατε, σας γνωρίζουμε ότι θα πρέπει άμεσα να την ακυρώσετε, διότι σε άλλες ψηφιακές κάλπες βρέθηκαν ηλεκτρονικά ψηφοδέλτια περισσότερα από τους ψηφίσαντες, σε άλλες υπήρχε η δυνατότητα για κάποιες ώρες να ψηφίζονται ταυτόχρονα υποψήφιοι από διαφορετικούς συνδυασμούς και το σημαντικότερο σε όλες είχαμε την διαλογή και καταμέτρηση λευκών ψηφοδελτίων (π.χ. ΚΥΣΔΙΠ 30 λευκά, ΠΥΣΔΙΠ Κ. Μακεδονίας 5 λευκά) τα οποία όμως δεν προβλέπονται στην ψηφοφορία για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια!

Συνεπώς η καταστρατήγηση της κείμενης νομοθεσίας (ΦΕΚ 684 τΒ΄/1988, Εγκύκλιοι ΥΠΑΙΘ 159135/Ν4/20-11-2020, 131582/Γ2/18-10-2021(ΑΔΑ:6Ν2746ΜΤΛΗ-153) κ.ά.) για την εκλογική διαδικασία των Υ.Σ., με την παράνομη ύπαρξη λευκών ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων, την διαλογή και την καταμέτρηση τους από την Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ της ΕΔΥΤΕ Α.Ε., έχει καταστήσει την ηλεκτρονική αυτή ψηφοφορία – παρωδία ΔΙΑΒΛΗΤΗ, ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ!
Όπως ηθικά άκυρη έχει καταστήσει την ηλεκτρονική αυτή ψηφοφορία η καθολική μας αποχή!

Σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΣΥΠ θα προσφύγει άμεσα στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της παρωδίας αυτής, αν εσείς δεν την ακυρώσετε, συνολικά, και όπως πλέον οφείλετε να πράξετε!
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας συντεταγμένος, περήφανος και αποφασισμένος, θα διεκδικήσει και θα υπερασπιστεί όχι μόνον τα δίκαια αιτήματα του αλλά και τις δημοκρατικές και συλλογικές κατακτήσεις του.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ