Πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Με πόσα άτομα – Πώς θα γίνουν οι μετακινήσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔08/12/2020 - 09:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Κορονοϊός: Δεκαεπτά ημέρες μένουν για τα Χριστούγεννα και πλέον είναι ξεκάθαρη η κατάσταση για το πως θα περάσουμε τις εορταστικές ημέρες που θα είναι σίγουρα διαφορετικές φέτος.

Κορονοϊός: Χριστούγεννα με μάσκες και sms

Όλα τα στοιχεία μπορεί να δείχνουν ότι ο αρχίζει να βρίσκεται σε ύφεση αλλά γίνεται με ιδιαιτέρως αργούς ρυθμούς γεγονός που προβληματίζει τους λοιμωξιολόγους και φρενάρει τα σχέδια της κυβέρνησης για μεγαλύτερο άνοιγμα της αγοράς.

Στο Μαξίμου τονίζουν σε όλους τους τόνους πως θα πρέπει να συνεχιστεί η αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πισωγύρισμα που είχε δυσάρεστες και απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα μας.

Lockdown: Ανοιχτά από σήμερα 110 εποχικά καταστήματα - Οι κανόνες και το sms στο 13033

Το βέβαιο είναι πως σε αυτές τις γιορτές δεν θα μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους δικούς μας ανθρώπους. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική παντού ενώ τα μηνύματα στο 13033 θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητα για την έξοδο μας από το σπίτι. «Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα θα συνεχίσουν να ισχύουν, γιατί είναι πάρα πολλοί οι τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, οι οποίοι θα παραμείνουν κλειστοί» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μία από τις μεγάλες ανησυχίες των ειδικών είναι η παραμονή των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς καθώς πρόκειται για συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους που λόγω του εορταστικού κλίματος, τα μέτρα προστασίας είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν θα τηρηθούν. Παράλληλα θα είναι δύσκολο να ελεγχθούν όλα τα σπίτια της χώρας παρά τα αστυνομικά μέτρα που θα ληφθούν.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως επιτρέπεται να κάνουμε ρεβεγιόν ή να αλλάξουμε την χρονιά με μια οικογένεια ακόμα. «Θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα αυτά, με τις οικογένειές μας. Όπως έχω πει: μέχρι 9 άτομα. Μία οικογένεια ακόμα. Διαλέξτε μία οικογένεια, με λίγα μέλη, να κάνετε παρέα. Και έτσι θα περάσω και εγώ τα Χριστούγεννα».

Κορονοϊός - Βρετανία: Έρχονται «ταυτότητες εμβολιασμού» – Πώς θα χρησιμοποιηθούν

Κορονοϊός: «Βροχή» προστίμων για παραβίαση των μέτρων  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: