ΟΓΑ: Οι αλλαγές που έρχονται

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔07/09/2017 - 21:04 | Author: Newsroom Ipaidia

: Τίτλοι τέλους για τη σημερινή μορφή του ΟΓΑ (www.oga.gr) ο οποίος πλέον μετατρέπεται οριστικά σε Ενιαίο Φορέα Προνοιακών Παροχών, αλλάζοντας δηλαδή τον τρόπο λειτουργίας με τον οποίο τον είχαμε γνωρίσει από την ίδρυσή του αλλά και τους σκοπούς που θα εξυπηρετεί.

Αναλυτικότερα, η εξέλιξη αυτή έρχεται ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Πρόνοιας Θεανώ Φωτίου στο σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» ο Οργανισμός Κοινωνικών Ασφαλίσεων () μετατρέπεται σε Ενιαίο Φορέα Προνοιακών Παροχών.

Όπως δήλωσε η κ. Φωτίου «το επόμενο βήμα είναι να ενταχθούν όλα τα Προνοιακά Επιδόματα που δίνονται τώρα απο διαφορετικούς φορείς του Δημοσίου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλπ στον , ενώ πολύ σύντομα θα κληθούν όλοι όσιο λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα να τα δηλώσουν εξαρχής σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Βάση αυτής της καταγραφής και των διασταυρώσεων που θα γίνουν θα δίδονται τελικά τα προνοιακά επιδόματα».
«Θα γίνει ηλεκτρονική αναδιοργάνωση του ΟΓΑ ώστε ο πολίτης να παίρνει γρήγορα τα επιδόματά του» πρόσθεσε, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τέλος, τοποθετούμενη στις επικρίσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη ότι όλα τα επιδόματα θα είναι όπως το (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) επέμεινε ότι «οι αλλαγές θα γίνουν για την ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη».

Τελευταίες ειδήσεις για

Loading...
  • europalso   ideascentral