Η απάντηση του κ.Τσακαλώτου ότι δεν θα δώσει πολιτική λύση στο θέμα του 13ου και 14ου μισθού ,σημαίνει ότι η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να οδηγήσει 600.000 δημοσίους υπαλλήλους στα δικαστήρια για τη διεκδίκησή τους .Το άκρον άωτον του παραλόγου,αφού είναι βέβαιο ότι αν η απόφαση και της ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ του ΣτΕ είναι θετική -όπως ήταν του ΣΤ τμήματος-τότε όλα τα δικαστήρια θα την εφαρμόσουν υποχρεωτικά.

Δημήτρης Μπράτης

Μερικές επισημάνσεις:

1.Τα δικηγορικά γραφεία που έλεγαν μέχρι την 1η του Φλεβάρη έπρεπε να γίνουν οι προσφυγές “παραπληροφορούσαν” για ευνόητους λόγους τους συναδέλφους.

2.Οι προσφυγές-για όσους σκέφτονται να κάνουν- μπορούν να γίνουν μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης ,η οποία κατά τη νομική γνωμοδότηση της ΑΔΕΔΥ είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει πριν τις 15 του Μάρτη.

3.Οι αναπληρωτές προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια και ως εκ τούτου μπορούν και μετά την δημοσίευση της απόφασης της ολομέλειας του ΣτΕ να κάνουν αγωγές,αφού ανώτατο δικαστήριο, για τα πολιτικά δικαστήρια ,είναι ο Άρειος Πάγος.

4.Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί, συνδικαλιστικά, την επαναφορά του συνόλου των δώρων (1 μισθός τα χριστούγεννα και 1 μισθός για Πάσχα και επίδομα αδείας) όπως αυτά ήταν διαμορφωμένα πριν τις πρώτες περικοπές του 2010.