: Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα καθώς οι ειδικοί θα αποφασίσουν για περαιτέρω άρση των μέτρων που θα χαρίσουν ακόμα περισσότερες ελευθερίες.

Τι θα καταργηθεί

Μέσα στην εβδομάδα, θα αποφασιστούν μερικά ακόμα για να πάψουν να ισχύουν από τις 15 Μαΐου. Πρώτο στην εν λόγω λίστα είναι η το πλαίσιο λειτουργίας του λιανεμπορίου. Έτσι, από κυβερνητικής πλευράς, η πρόταση προς τους επιστήμονες είναι να καταργηθούν τα και προκειμένου να απελευθερωθεί η κίνηση της αγοράς η οποία φαίνεται να δυσκολεύεται με υφιστάμενο πλαίσιο.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως αυτήν την εβδομάδα θα κριθεί και η τύχη των SMS στο και το με την κατάργηση του δευτέρου που αφορά στο λιανεμπόριο να θεωρείται πιο πιθανή. Όσον αφορά στο 13033 οι επιστήμονες εξακολουθούν να εμφανίζονται διστακτικοί παρά τις συνεχείς προτάσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο προς το παρόν όσον αφορά στο 13033 με τις αποφάσεις να λαμβάνονται πιθανότατα την Τετάρτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Τι θα γίνει με την

Θετικοί ήταν οι πολίτες στο άνοιγμα της αλλά και τα παράπονα που έχουν εκφραστεί μέχρι στιγμής από τον κάδο για την απαγόρευση της μουσικής συμπαρασύρουν ένα ακόμη μέτρο προς ελάφρυνσή του. Αυτό είναι η ώρα εκκίνησης της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία αναμένεται να μετατεθεί από τις 23:00, στα μεσάνυχτα.

Μία τέτοια εξέλιξη, η οποία αναμένεται να αποφασιστεί αυτή την εβδομάδα, θα επιφέρει και μία ακόμη αλλαγή, στην εστίαση αυτή την φορά, που θα έχει να κάνει με το «πράσινο φως» το οποίο αναμένεται να δώσουν οι λοιμωξιολόγοι στο να επιτραπεί η μουσική στα καφέ και τα εστιατόρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δε, το κυβερνητικό επιτελείο προσαρμόζεται σε περαιτέρω διεύρυνση του ωραρίου της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας από την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Στις 17 Μαΐου τα

Ένας από τους κλάδους που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία είναι τα 
τα οποία είναι κλειστά, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη υπηρεσία ή δραστηριότητα. Στην παρούσα φάση και με την «εκτόξευση» των ημερησίων εμβολιασμών, επικρατεί αισιοδοξία στην κυβέρνηση πως οι επιστήμονες θα δώσουν το «πράσινο φως» προκειμένου να επαναλειτουργήσουν στις 17 Μαΐου. Μάλιστα σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτοί που θα μπορούν να γυμναστούν σε πρώτη φάση θα είναι οι εμβολιασμένοι, ακόμη και με την πρώτη δόση και από τις αρχές Ιουνίου ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Οι δεξιώσεις

Τέλος, ένα θέμα που αφορά πολλά νέα ζευγάρια είναι το τι μέλλει γενέσθαι με τις δεξιώσεις στα κτήματα για γάμους και βαπτίσεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο επεξεργάζεται το σχέδιο-πρόταση το οποίο θα κατατεθεί στους λοιμωξιολόγους προς έγκριση με τις αποφάσεις να λαμβάνονται αυτή την εβδομάδα. Τα μέχρι τώρα δεδομένα θέλουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα να ανοίγει στα τέλη του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου και εβδομάδα με την εβδομάδα να απελευθερώνονται περαιτέρω καθώς θα επιτρέπονται περισσότερα άτομα. Αρχικά το πλάνο θέλει τις δεξιώσεις να επιτρέπονται μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με περιορισμό ατόμων στο σύνολο και έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι. Οι αποφάσεις αλλά και οι όποιες ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας.