Κορονοϊός: Τα μέτρα που έρχονται για την οικονομία

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔06/08/2020 - 07:49 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 06/08/2020 - 07:50

Για τον , τις λειτουργικές βελτιώσεις στην κυβέρνηση αλλά και την οικονομία μίλησε σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Δείτε στο ipaidia.gr τι ανέφερε για τα μέτρα για την πανδημία καθώς και για την οικονομία , την απασχόληση, τον και τις και τα για τις συνάξεις.

Αναφορικά με τον εξήγησε ότι έχουν εντοπιστεί τρεις εστίες ανησυχίας. Έχουμε εντοπίσει τρεις εστίες ανησυχίας. Η μια είναι οι συχνότατες διελεύσεις Ελλήνων ομογενών και όσων έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα από τις χώρες της Βαλκανικής για διανυκτερεύσεις και επιστροφή. Η δεύτερη πηγή ανησυχίας είναι οι κοινωνικές συναθροίσεις είτε μιλάμε για τους νέους στα μπαρ, είτε μιλάμε για γάμους, βαπτίσεις και κοινωνικές συναθροίσεις.

Και η τρίτη πηγή ανησυχίας είναι τα μέσα μεταφοράς. Σε αυτές τις τρεις εστίες θα δώσουμε το βάρος μας το επόμενο χρονικό διάστημα. Για να μπορέσουν όμως να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει να ακούμε όλοι τις συστάσεις των ειδικών και ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι ο καταλληλότερος να τις απευθύνει στους πολίτες».

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε ετοιμάζεται «εβδομάδα αφύπνισης», στο πλαίσιο της οποίας μέσω μηνυμάτων και καθημερινών ανακοινώσεων πρόσθετων μέτρων «να αφυπνίσουμε τον κόσμο από τον εφησυχασμό.

Πήραμε πρόσθετα μέτρα στα μέσα μεταφοράς, όπως για παράδειγμα στα πλοία, όπου είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους. Μέτρα ανακοινώθηκαν και χθες, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση επταήμερης καραντίνας σε όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Αλβανία, δηλαδή από την Κακαβιά, μετά το ».

Περνώντας στον τομέα της οικονομίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ένα πολύ μεγάλο ορόσημο, που είναι ο Οκτώβριος, καθώς θα έχουμε την υποβολή του συνεκτικού μας σχεδίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απορρόφηση των πολλών δισεκατομμυρίων που καταφέραμε να κερδίσουμε από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επομένως, έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες, για να μπορέσουμε να καταρτίσουμε αυτό το συνεκτικό σχέδιο».

Επανέλαβε ταυτόχρονα πως θα γίνουν σταδιακά μειώσεις σε φόρους και εισφορές σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. «Θα φύγουν έκτακτες επιβαρύνσεις που μπήκαν στις εποχές των μνημονίων, όπως η ειδική εισφορά αλληλεγγύης ή το τέλος επιτηδεύματος. Θα μειώσουμε σημαντικά το μη μισθολογικό κόστος, για να τονώσουμε την απασχόληση ιδίως των νέων και των γυναικών. Επίσης, θα υπάρξουν και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα στον ΟΑΕΔ, που είναι κομβικές, προκειμένου οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι να βρουν δουλειά».

Ολοκληρώνοντας με μια αναφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα δοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Και τόνισε πως: «Είμαστε σε μια χρονιά πολύ δύσκολη, λόγω του κορονοϊού και θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει συνεχώς πολεμοφόδια για να στηρίζει τον κόσμο της εργασίας, είτε είναι στον τουρισμό, είτε είναι στην εστίαση, είτε είναι σε άλλους κλάδους που πλήττονται. Οι συνθήκες είναι αβέβαιες. Επομένως, θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε ετοιμότητα για να ρίχνουμε χρήματα για να τονώνουμε την οικονομική δραστηριότητα».

Άνοιγμα σχολείων –  κορονοϊός: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: