: Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%.

Ως «πολύ σοβαρό πρόβλημα» χαρακτήρισε το πρόβλημα με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, αποκαλύπτοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι μεταφορές ασθενών από νοσοκομεία της επαρχίας σε νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ έγιναν πέντε μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία της πρώτης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν από την Αλεξανδρούπολη, οι δύο από τη Λάρισα και ο ένας από τη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ τα ποσοστά κάλυψης κρεβατιών στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας φτάνουν έως 97% ενώ υπάρχουν και κλινικές με κάλυψη έως 100%.

Ερωτηθείσα για το τι πρέπει να γίνει προκειμένου να αναχαιτιστεί η πανδημία του κορονοϊού, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι πρέπει να αυξηθούν οι αυστηροί έλεγχοι αλλά και ο αριθμός των τεστ, ενώ χρειάζεται και καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου μολονότι δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη ότι δεν πρέπει να γίνει ξανά lockdown «με 60% που φτάνει στο 70% μαζί με όσους έχουν νοσήσει».

Η Ματίνα Παγώνη εξέφρασε, τέλος, τον προβληματισμό της για την αποτελεσματικότητα που θα έχει το μέτρο της συχνής αποστολής SMS στους μη εμβολιασμένους λέγοντας ότι «είναι εκνευριστικά» και πως «δεν ξέρω κατά πόσο θα πετύχει». Εξήγησε ότι η πολιτεία απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη ομάδα που χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης καθώς έως τώρα δεν έχει πειστεί να εμβολιαστεί.