: Η Αθηνά Λινού υποστηρίζει πώς τα νέα μέτρα για την εστίαση και την ψυχαγωγία μπορεί να φέρουν έξαρση κρουσμάτων.

Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, Τετάρτη, από το υπουργείο Υγείας για το ελευθέρας σε εστίαση και ψυχαγωγία όσον αφορά τους εμβολιασμένους εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού.

Αφού παρατήρησε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι οι περιορισμοί που αφορούν θέματα υγείας δεν μπορεί να είναι θέμα ποινών, εξέφρασε τον φόβο της ότι μετά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μπορεί μέσα στις 15 ημέρες που θα επαναξιολογηθούν να φέρουν μια έξαρση κρουσμάτων.

Πρόσθεσε, δε, ότι το πιθανότερο είναι να έχουμε και μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων ανάμεσα στα παιδιά λόγω των σχολείων.

Η Αθηνά Λινού αρχικά εξέφρασε την ένστασή της για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα μέτρα καθώς, όπως είπε, θα έπρεπε να παρουσιαστούν αρχικά ως παραίνεση για τους μη εμβολιασμένους και στη συνέχεια ως επιβράβευση των . Υπογράμμισε, δε, με έμφαση ότι δεν πρέπει να υπάρξει «περαιτέρω κοινωνικός διχασμός» ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους

Όπως τόνισε η κυρία Λινού οι εμβολιασμένοι θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη θα πρέπει να δίνεται έμφαση στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση της μάσκας.