Κορωνοϊός: 46 νέα κρούσματα – Συνολικά 464 καταγεγραμμένοι ασθενείς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ 🕔19/03/2020 - 21:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Σε 46 αυξήθηκαν τα νέα κρούσματα του που καταγράφηκαν στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε συνολικά τα 464.

Από εκείνους, οι 16 νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 68 έτη, ενώ ο μέσος όρος όσων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι τα 69 έτη. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Τα ιδιαιτέρως ανησυχητικά «ορφανά» κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 72.

Οι νεκροί από την επιδημία στη χώρα αυξήθηκαν σε έξι.

Παραμένουν υψηλότερα τα ποσοστά νόσησης και θνητότητας για τους άνδρες. Η θνητότητα στον γενικό πληθυσμό είναι κάτω από 1%, ενώ έως και δεκαπλάσια είναι σε όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο κ.Τσιόδρας, σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι καταγράφεται περίπου των 15% των πραγματικών κρουσμάτων.

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην «δήθεν απόκρυψη κρουσμάτων» τονίζοντας ότι «παρακολουθούμε την πανδημία όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε με τακτικές που προτείνονται πανευρωπαϊκά. Η καταγραφή των σοβαρών κρουσμάτων είναι εξαντλητική. Αυτό το σύστημα μας δείχνει ένα καλό δείγμα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η στρατηγική μας στη νόσο έχει ως θεμέλιο λίθο την αλήθεια και τη διαφάνεια».

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος, ανέφερε: «Η λύπη όταν τη μοιραζόμαστε είναι μισή, ενώ η χαρά όταν την μοιραζόμαστε διπλασιάζεται», αναφερόμενος στο νεογέννητο που ήρθε στη ζωή χθες βράδυ από γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ανήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

-Αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων.

Επίσης
Υπενθυμίζουμε ότι όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα από το εξωτερικό είναι υποχρεωτική η επιτήρηση και απομόνωσή τους επί 14 ημέρες. Θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι ώστε να τηρείται η διαδικασία.
Αυστηρή σύσταση προς του πολίτες να παραμένουν στην κατοικία τους. Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιορισθεί στο ελάχιστο, για την εξυπηρέτηση ζωτικών και απαραίτητων αναγκών-

Είπε ακόμα ότι: «Τιμούμε και ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους στα φαρμακεία και τους εργαζόμενους στην ενημέρωση. Τους επαγγελματίες οδηγούς και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα».

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι αυτό που προέχει είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες. Είναι επίσης να αναδείξουμε το μοναδικό ελληνικό φιλότιμο που μας έκανε να ξεχωρίζουμε. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε κάθε συγχρωτισμό..  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso